Hel bokhvete økologisk 400 g
kr 36,00
Hel økologisk bokhvete er et glutenfritt, velsmakende gryn som kan brukes til grøt, falafel, middagstilbehør og burger. Koketid 10 minutter. Kan spires.
Utsolgt
Tilbake på lager-varsel
Om Sana Bona økologisk hel bokhvete
Bokhvete er et glutenfritt, næringsrikt frø med en god nøtteaktig smak. Hel bokhvete er veldig anvendelig. Du kan bruke det som ris, ha det i salat, lage en salt eller søt frokostgrøt, putte det i supper, lage vegetarburger eller hjemmelaget granola.
Bokhvete kan spires og det er veldig næringsrikt. Du bruker spiret bokhvete på samme måte som når frøene er kokt.
Vår bokhvetesort er økologisk dyrket i Litauen, og er ikke genmodifisert.
Dette er hel skrellet bokhvete, som kalles ‘hulled’ bokhvete. Det ytterste, svarte skallet er fjernet.
Hvordan koke bokhvete?
Det er viktig å skylle hel bokhvete før den kokes. Bokhvetefrø må skylles godt i varmt vann. Koketiden er 10-15 minutter. Bruke 1 del frø og 1,5 del vann. Tilsett gjerne litt havsalt. Hvis du rister de tørre frøene lett i en panne i 4-5 minutter før du koker de, får du en god nøtteaktig smak på frøene etter koking. Sana Bona selger ferdig ristede hele bokhvetefrø, hvis du vil slippe å gjøre det selv. Det er like vanlig å spise ristet bokhvete, kanskje mer vanlig en naturell bokhvete i Øst Europa. Ristet bokhvete kalles Kasha.
Spire bokhvete. Du kan spise den rå.
Spiret bokhvete er næringsrikt fordi enzymbeskyttelsen i skallet blir åpnet evd bløtlegging. Spiret bokhvete kan du spise som den er eller tørke den og spise senere. Hvis du vil tørke den spirede bokhveten, gjør du det på lav varme i en dehydrator eller i stekeovnen. Oppbevar den spirede bokhveten på glass.
Oppskrift på spiring av hel bokhvete:
- Skyll frøene godt i kaldt vann i ca. 1 minutt
- Bløtlegg frøene i 30 minutter.
- Hell av vannet når bløtleggingstiden er over, og la frøene spire i et spireglass eller i en sil eller dørslag på et skyggefullt sted.
- Skyll frøene morgen og kveld.
- Spiren vil vokse ut av frøet.
- Spir frøene i noen dager.
Oppskrifter med bokhvete
Dette er tips til hvordan du kan bruke hel bokhvete, enten det er bokhvete naturell eller ristet bokhvete:
- Lag en bokhvetegrøt søt eller salt
- Bak et bokhvetebrød
- Lag vegetarburger med hel bokhvete
- Lag hjemmelaget granola med spiret bokhvete eller bokhvete musli. enten med eller uten sjokolade
- Lag en bokhvete salat med stekte grønnsaker eller frukt i biter
- Legg hel bokhvete på toppen av en god suppe eller wokede grønnsaker
- Lag en Rå kakao crackers med hel spiret bokhvete
Oppbevaring og allergi informasjon for Sana Bona hel bokhvete
Hel bokhvete oppbevares tørt på temperatur mellom 5-25 grader Celisus.
Produktet er glutenfritt, og inneholder ingen spor av korn, frø, soya eller andre allergener.
Vår bokhvete får du kjøpt på vår nettbutikk eller i store butikker i Coop, som Coop Obs og Coop Mega og noen store Coop Extra butikker.
Sana Bona har bokhvete frø som kan dyrkes eller spires i spirekasse eller spireglass. De er med svart skall, som vil dette av ved spiring. Det vil si at det er unhulled buckweat / bokhvete.
Vekt | 400 g |
---|---|
Dimensjoner | 14 × 5 × 20 cm |
Næringsinnhold | <p><strong>Næringsinhold pr 100 g: </strong></p> |
Næringsinhold hel bokhvete pr 100 g:
- Energi: 343 kcal / 1453 kJ
- Protein: 12 g
- Karbohydrater: 65 g
- herav sukkerarter 1,6 g
- Kostfiber: 3,5 g
- Fett: 3,1 g
- herav mettet fett 0,7 g
- Salt: 0,0 g