Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (6)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (13)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (9)
Grøt og Puddinger (19)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (20)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (10)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (23)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (15)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (106)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (63)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (25)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Bokhvetemüsli tørket i dehydratoren eller ovn


Råvaregruppe: Hjemmelaget Yoghurt og Musli
Kategori/tema: Himalaya salt
Bokhvere musli 600x800

Lag egen glutenfri müsli av hel bokhvete. Et godt glutenfritt alternativ til vanlig müsli. Bokhvetemüsli er rask å tørke. Oppbevares på glass.

Oppskrift på Bokhvetemüsli Flak

For 1 porsjon
  • 4 dl hel bokhvete
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ekte vaniljepulver
  • 1 dl agave eller honning
  • 1 klype Sana Bona Himalayasalt

Slik lager du Bokhvetemüsli

Hel bokhvete legges i vann i minimum 1 time. Skylles godt av, slik at overskuddet av stivelse skylles vekk. Deretter skal de bløtlagte bokhvete grynene kjøres i en blender, eller kjøkkenmaskin. Massen skal fremdeles være grovkornete etter endt mosing. Spre det utover 2 brett i dehydratoren, med Paraflexx bakeunderlag. Tørkes på 41-52 grader, i 8-12 timer. Den stivnede massen skal så brekkes opp i små biter når det er tørt. Oppbevares i tett boks, eller glass. Hvis du ikke har dehydrator, så tørk massen på lav temepratur i ovnen. Som smaksvariasjon kan man blande inn rått kakaopulver.