Lag egen glutenfri müsli av hel bokhvete. Et godt glutenfritt alternativ til vanlig müsli. Bokhvetemüsli er rask å tørke. Oppbevares på glass.
Oppskrift på Bokhvetemüsli Flak
For 1 porsjon
- 4 dl hel bokhvete
- 1 ts kanel
- 1 ts ekte vaniljepulver
- 1 dl agave eller honning
- 1 klype Sana Bona Himalayasalt
Slik lager du Bokhvetemüsli
Hel bokhvete legges i vann i minimum 1 time. Skylles godt av, slik at overskuddet av stivelse skylles vekk. Deretter skal de bløtlagte bokhvete grynene kjøres i en blender, eller kjøkkenmaskin. Massen skal fremdeles være grovkornete etter endt mosing.
Spre det utover 2 brett i
dehydratoren, med Paraflexx bakeunderlag. Tørkes på 41-52 grader, i 8-12 timer. Den stivnede massen skal så brekkes opp i små biter når det er tørt. Oppbevares i tett boks, eller glass. Hvis du ikke har dehydrator, så tørk massen på lav temepratur i ovnen.
Som smaksvariasjon kan man blande inn rått kakaopulver.