Hva er forskjellen mellom vannkefir og kombucha?

Vannkefir og kombucha er 2 ulike fermenterte drikker du kan lage selv eller kjøpe ferdig. Begge er karakterisert som probiotiske drikker som bedrer tarmfloraen og som mange kaller en ‘sunnere’ brus. Men hva er forskjellen og likhetene? Nedenfor finner du en sammenlikning:
Forskjellen mellom vannkefir og kombucha?
Forskjellen mellom vannkefir og kombucha ligger hovedsakelig i den mikrobiologiske sammensetningen av kulturen. Vannkefirkorn er dominert av melkesyrebakterier og gjær, mens kombucha er dominert av eddiksyrebakterier og gjær.
Forskjellen ligger også i ingrediensene som brukes til å tilberede drikkene. Vann og sukker brukes til fermenteringen av vannkefir, mens te, sukker og startvæske (lengre fermentert kombucha) brukes til kombucha.
Både vannkefir og kombucha tilbyr lignende helsemessige fordeler på grunn av deres probiotiske innhold, som kan støtte tarmhelsen og fordøyelsen. Imidlertid har vannkefir en tendens til å ha en mildere effekt og er generelt lettere å fordøye for de som er sensitive for koffein eller sterkere syre.
Kombucha, laget av te, gir også antioksidanter, spesielt fra grønn eller svart te, og kan ha ekstra avgiftende fordeler. Begge drikkene kan styrke immunforsvaret og forbedre tarmens mikrobiota, men kombuchas potensielle helsemessige fordeler kan være noe større på grunn av dens tebase.
Hvordan lage vannkefir?
Hvis du er nysgjerrig på hvordan du kan lage vannkefir. Så kan du lese hele oppskriften her
Hvordan lage kombucha?
Hvis du vil lage kombucha selv kan du lese hvordan du enkelt kan lage det selv hjemme. Du bruker en økologisk kombuchastarter og blander med nedkjøpt te med sukker. Vi viser deg alle stegene her
Er du interessert i fermentert mat. ta en titt på alt vi har i sortimentet av krukker og utstyr.