Kombucha Startkultur økologisk 100 ml
Opprinnelig pris var: kr 210,00.kr 199,00Nåværende pris er: kr 199,00.
Du sparer kr 11,00
Med denne økologiske startkulturen på 100 ml, kan du lage din egen produksjon av 1 liter kombucha, samt ny startkultur og scooby for videre produksjon.
På lager
Om den økologiske kombucha starteren
Med denne lille økologiske startkulturen på 100 ml, kan du starte din egen produksjon av kombucha. Det du trenger å gjøre er å lage svart te med sukker og kjøle den ned og la startkultur og scooby fermentere sammen med teen. Dette er forklart nedenfor. Kombucha er et sunnere alternativ til brus, og du kan tilsette smaker som gir deg variasjon.
Dette inneholder den lille flasken med økologisk levende startkultur:
Vann, svart te*, sukker,* startkultur*.
*= økologisk. Produsert i EU, Slovenia. Produktet er Økologisk, Raw, Vegan, GMO fri, Glutenfri.
Hva er kombucha?
Kombucha er en fermentert drikk, laget av svart eller grønn te. Drikken fermenterer når den tilsettes sukker og en scooby. Scooby er en slags te sopp som spiser opp sukkeret og lager en syrlig boblende drikk. Scoobysoppen synes på overflaten av kombuchadrikken når du lager den. Det legger seg som et lokk, der luft møter væske. Scooby en symbiotisk kultur av bakterier og sopp ( symbiotic culture of bacteria and yeast). Et annet navn på scooby er ‘kombucha moder’. Scooby er det som må til for å fermentere og lage kombucha. Når du lager kombucha, er den ferdig innen mellom 7-14 dager.
Hvordan lage kombucha selv?
Oppskriften:
- 1 kombucha starter (hele flaskens innhold på 100 ml)
- 50 g sukker ( hvitt sukker)
- 9 dl vann
- 2 ts (eller 2 teposer) svart te/ teblader. Du kan bruke grønn te.
Gjør dette:
- Lag 2 dl svart te og løs opp sukkeret.
- Kjøl alt ned. Hell dette i en stor glasskrukke. Tilsett resten av vannet (7 dl), og deretter resten av kombucha starteren.
- Dekk til åpningen på glasset med et stoff/ netting, som gjør det mulig at luft kommer inn/ut, og fluer ikke kommer inn.
- La det står å fermentere i 7-14 dager. Scoobyen vil begynne å vokse på toppen av væsken.
- Når kombuchaen er ferdig, ta vare på scoobyen, og 100 ml av kombuchaen. Dette skal du bruke når du lager neste batch.
- Kombuchaen kan drikkes med en gang, eller lagres på flaske i kjøleskapet til 2. gangs fermentering. Bruk aldri redskap av metall når du jobber med dette.
Du kan tilsette smaker for eksempel lage kombucha med ingebær eller bringebær. Hvis du vil ha oppskrifter på ulike varianter av hjemmelaget kombucha har vi et oppskriftshefte eller du kan kjøpe en kombucha startkultur med et oppskriftshefte som en pakke.
Er kombucha sunt ?
Hvorfor skal du drikke kombucha? Kombucha er en god kilde til probiotika og det er godt for maven da det mater de gode bakteriene. Kombucha kan ha en forfriskende og oppkvikkende effekt som kaffe og te. Når fermenteringen er ferdig, er det veldig lite sukker igjen i drikken, kun 2,5 g i ca 250 ml kombucha. Det er noen ferdigkjøpte kombuchadrikker som er tilsatt sukker. Lager du det selv, er det du som styrer ingrediensene.Vår kombuchastarter er økologisk, ikke alle produktene på markedet er det.
All fermentert mat kan inneholde spor av alkohol og histaminer. Hvis du lager kombucha for barn, gravide eller ammende mødre, sjekk med legen at det er ok at de drikker det.
Uåpnet kombuchastarter kan oppbevares i 12 mnd. Etter åpning må den brukes med en gang.
Vekt | 200 g |
---|---|
Dimensjoner | 10 × 10 × 10 cm |
Bruk og oppbevaring | <p><span style="text-decoration: underline;"><strong><span style="font-size: 14pt; line-height: 107%;">Slik lager du kombucha</span></strong></span></p> |