Vannkefir korn økologisk tørkede 5 g
kr 169,00
Med disse økologiske vannkefirkornene kan du lage en fermentert drikk, ved å gjære enten te, juice, eller vann, med sukker til kefir. Vi viser hvordan.
På lager
Hva er vannkefir korn?
Vannkefirkorn tilsettes vann, juice, te ell. for å fermentere en drikk. Kefirkornene er dehydrerte, det vil si at de våkner til liv når de tilsettes væske. Kefirkornene vil formere seg, og de kan brukes om igjen. Du siler de fra den fermenterte drikken du har laget.
Over 90% av sukkeret brukes under fermenteringsprosessen, noe som resulterer i en drikk med ett lite kalori innhold. Dette er et sunt alternativ til drikkevarer som brus eller el. Vannkefir kan smakes til med frukt, fruktjuice, eller urtete, noe som gir en fantastisk god smak.
Oppskrift på vannkefir med denne posen
Først må du aktivere kornene. Tilsett 300 ml lunkent vann( ikke kloret vann) i en glasskrukke, løs opp 30 g sukker. Ha deretter kefirkornene i krukken, og dekk til med et klede. La det fermentere i 3-4 dager på 20-24 grader Celsius. Ta ut vannkefirkornene, vask de med lunkent vann. Denne prosessen må du gjenta 5-7 ganger inntil du ser det er tegn på aktivitet i kornene. Da er vannkefirkornene aktivert, og du kan lage kefir:
Løs opp 30 g sukker i romtemperert vann, og tilsett de aktiverte kornene semmen med 6 dl vann. Du fermenterer så drikken i 24-48 timer, i romtemperatur (20-24 grader C). Det må være lufttilgang, så dekk til med et klede. Drikken er klar etter 1-2 dager, og kan drikkes, eller lagres i kjøleskap for andre gangs fermentering, en dag til. Du kan gjenta prosessen i 7 dager etter hverandre. Så må kornene ligge i vann med sukker for en kortere periode (se nedenfor under oppbevaring).
Du kan tilsette en bit tørket frukt eller en bit sitron når du lager vannkefir over. Da blir det ekstra god smak. Det kan være tørket rosiner, tørket ananas, tørket mango, tørket aprikos ell.
Hvordan oppbevare brukte vannkefir korn?
Når du er ferdig med å fermentere, kan du enten sette i gang en ny batch med de samme kefirkornene, eller lagre de til senere bruk. Hvis du vil lagre kornene, lar du de enten ligge i melk for en kortere periode på maks 7 dager, eller putter dem i vann med litt sukker for en lengre periode opp til 2 mnd.
Gi bort ekstra vannkefirkorn
Kefirkorn vokser stadig, så det er vanlig å gi bort kefirkorn til andre. Det finnes mange grupper på Facebook der det gis bort kefirkorn.
2. gangs fermenteringstips
Når du har fermentert 1. gang, så har du kefiren i en lukket beholder. Du kan la drikken etterfermentere enda en dag. Kefirkornene skal ikke være med på 2. gangs fermentering. Sett beholderen med helt lukket lokk en dag til, i kjøleskapet. Du vil få en litt sterkere fermentert smak når du fermenterer 2 ganger.
Vekt | 200 g |
---|---|
Dimensjoner | 14 × 8,5 × 0,5 cm |
Bruk og oppbevaring | <h2><span style="text-decoration: underline; font-size: 12pt;"><strong><span style="line-height: 107%;">Slik lager du vannkefir i kefirproduksjonskrukken</span></strong></span></h2> |
Tekniske spesifikasjoner | <h2><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Opplysninger om vannkefirposen:</strong></span></span></h2> |