Vannkefir korn økologisk tørkede 5 g
Opprinnelig pris var: kr 179,00.kr 169,00Nåværende pris er: kr 169,00.
Du sparer kr 10,00
Med disse økologiske vannkefirkornene kan du lage en fermentert drikk, ved å fermentere enten te, juice, eller vann, med sukker til kefir. Vi viser hvordan.
På lager
Hva er vannkefir korn?
Vannkefirkorn brukes til å lage vannkefir. Kefirkornene tilsettes vann, juice eller te med sukker, og da skjer fermenteringen og du lager vannkefir. Vannkefirkornene er dehydrerte, det vil si at de må aktiveres og våkner til liv når de tilsettes væske og sukker ( se oppskrift nedenfor). Kefirkornene vil formere seg, og de kan brukes om igjen.
Vannkefir er en fermentert drikk.som er enkel å lage med få ingredienser. Våre vannkefir korn er økologiske.
Er vannkefir sunt?
Når du lager vannkefir vil over 90% av sukkeret brukes under fermenteringsprosessen, noe som resulterer i en drikk med ett lite kalori innhold. Vannkefir er probiotisk, det vil si at den mater de gode bakteriene i tarmen din og bidrar til en bedre fordøyese. Dette er et sunt alternativ til drikkevarer som brus. Vannkefir kan smakes til med frukt, fruktjuice, eller urtete, noe som gir en fantastisk god smak. Mange bruker vannkefir med sitron eller vannkefir med bringebær.
Hvordan lage vannkefir:
Først må du aktivere kornene.Dette gjør du første gang du kjøper tørkede vannkefirkorn. Når du har brukt de, holder du de aktive i kjøleskapet( se nedenfor)
- Tilsett 300 ml lunkent vann( ikke kloret vann) i en glasskrukke, løs opp 30 g sukker. Ha deretter kefirkornene i krukken, og dekk til med et klede. La det fermentere i 3-4 dager på 20-24 grader Celsius.
- Ta ut vannkefirkornene, vask de med lunkent vann når 3-4 dager er gått.
- Gjenta denne prosessen må du gjenta 5-7 ganger inntil du ser det er tegn på aktivitet i kornene.
- Da er vannkefirkornene aktivert, og du kan lage kefir:
Slik lager du vannkefir:
- Løs opp 30 g sukker i romtemperert vann, og tilsett de aktiverte kornene sammen med 6 dl vann.
- Du fermenterer så drikken i 24-48 timer, i romtemperatur (20-24 grader C).
- Det må være lufttilgang, så dekk til med et klede.
- Drikken er klar etter 1-2 dager, og kan drikkes, eller lagres i kjøleskap for andre gangs fermentering, en dag til.
- Du kan gjenta prosessen i 7 dager etter hverandre. Så må kornene ligge i vann med sukker for en kortere periode for å bli aktivert igjen (se nedenfor under oppbevaring).
Du kan tilsette en bit tørket frukt eller en bit sitron når du lager vannkefir over. Da blir det ekstra god smak. Det kan være tørket rosiner, tørket ananas, tørket mango, tørket aprikos ell.
Hvordan oppbevare brukte vannkefir korn?
Vannkefirkorn må hvile og reaktiveres etter 7 gangers bruk. Det er 2 måter å oppbevare vannkefirkornene på så de holder seg levende. Hvis du vil lagre kornene, lar du de enten ligge i melk for en kortere periode på maks 7 dager, eller putter dem i vann med litt sukker for en lengre periode opp til 2 mnd. Den sukkerlaken du lar de ligge i skal være 3% sukkerlake ( f. eks 3 gr sukker pr 1 dl vann). Hvis vannkefirkorn skal lagres i 2 mnd, så er det beste å skifte sukkerlaken noen ganger i denne 2 mnd perioden.
Hvis du skal aktivere vannkefirkorn som ligger i dvale i sukkerlake i kjøleskapet så gjør dette:
- For aktivering, løs opp sukker i vann med et forhold på 1:20 – omtrent 5 g sukker i 100 ml vann.
- Bruk nok løsning til å dekke kornene helt, og litt mer (1 eller 2 fingre over).
- Vent 24-48 timer for at fermenteringen skal starte. Se etter tegn på aktivitet: bobler, vannet er mindre søtt, og en spesifikk syrlig lukt.
- Hell av den væsken du aktiverte kornene med og lag kefir etter grunnoppskriften, kornene er klare til bruk.
Etterfermentering av vannkefir
Når du har fermentert 1. gang, så har du kefiren i en lukket beholder. Du kan la drikken etterfermentere enda en dag. Kefirkornene skal ikke være med på 2. gangs fermentering. Sett beholderen med helt lukket lokk en dag til, i kjøleskapet. Du vil få en litt sterkere fermentert smak når du fermenterer 2 ganger.
Vannkefir vs kombucha
Vi har skrevet et blogginlegg om forskjellen melom vannkefir og kombuca. Les her
Vekt | 200 g |
---|---|
Dimensjoner | 14 × 8,5 × 0,5 cm |
Bruk og oppbevaring | <h2><span style="text-decoration: underline; font-size: 12pt;"><strong><span style="line-height: 107%;">Slik lager du vannkefir i kefirproduksjonskrukken</span></strong></span></h2> |
Tekniske spesifikasjoner | <h2><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Opplysninger om vannkefirposen:</strong></span></span></h2> |