Gjør som i Østen, og start dagen med en miso frokost suppe. Slik lager du en god miso suppe som du kan variere mye. En salt start på dagen gir energi.
Oppskrift på Miso Frokost
For 1 person.
- 2 ts miso fra brun ris
- 2 ss limesaft
- 1 håndfull spirer, alfalfa, mung, brokkolispirer, det du har
- 2 stk shitakesopp, skivet, tørket eller fersk
- 2.5 dl vann, kokt og avkjølt til ca. 45 grader
- 1 ss vårløk
- 1 klype sambal olek (chili pasta)
- 1 håndfull friske urter, f. eks bladpersille, hakket
- 1 håndfull rå revne grønnsaker, f. eks gulrot, kål, squash
Slik lager du Miso Frokost
Kok vann, og la det stå å kjølne til det er litt over fingervarmt. Maks 45 grader. Rør ut misoen i vannet, visp med en visp, eller gaffel til det er helt rørt ut. Tilsett spirer, limesaft, sopp, urter og evt. revne grønnsaker. Spises mens det er varmt. Serveres med dehydrert brød til.
Miso er en proteinrik buljong liknende pasta. Den upasteuriserte misoen inneholder verdifulle bakterier for vår tarmflora, men da må vannet ikke være for varmt, slik at de gode bakteriene blir bevart. Miso fås på helsekost- f.eks merket Clearspring. Vi du tykne suppen, kan du tilsette risnudler, eller kokt brun ris.