Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (6)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (13)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (9)
Grøt og Puddinger (18)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (20)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (10)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (23)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (15)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (106)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (63)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (25)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Miso Frokost suppe


Råvaregruppe: Supper og Vegetargryter
miso 600x800

Gjør som i Østen, og start dagen med en miso frokost suppe. Slik lager du en god miso suppe som du kan variere mye. En salt start på dagen gir energi.

Oppskrift på Miso Frokost

For 1 person.
  • 2 ts miso fra brun ris
  • 2 ss limesaft
  • 1 håndfull spirer, alfalfa, mung, brokkolispirer, det du har
  • 2 stk shitakesopp, skivet, tørket eller fersk
  • 2.5 dl vann, kokt og avkjølt til ca. 45 grader
  • 1 ss vårløk
  • 1 klype sambal olek (chili pasta)
  • 1 håndfull friske urter, f. eks bladpersille, hakket
  • 1 håndfull rå revne grønnsaker, f. eks gulrot, kål, squash

Slik lager du Miso Frokost

Kok vann, og la det stå å kjølne til det er litt over fingervarmt. Maks 45 grader. Rør ut misoen i vannet, visp med en visp, eller gaffel til det er helt rørt ut. Tilsett spirer, limesaft, sopp, urter og evt. revne grønnsaker. Spises mens det er varmt. Serveres med dehydrert brød til. Miso er en proteinrik buljong liknende pasta. Den upasteuriserte misoen inneholder verdifulle bakterier for vår tarmflora, men da må vannet ikke være for varmt, slik at de gode bakteriene blir bevart. Miso fås på helsekost- f.eks merket Clearspring. Vi du tykne suppen, kan du tilsette risnudler, eller kokt brun ris.