Alfalfa spirefrø økologisk 40 g
kr 24,00
Alfalfa er spiren med mest protein (40%). De er også en av de mest næringsrike spirene. Alfalfaspirer er sprø og lett å få til. De er veldig lett å like.
På lager
Om alfalfa økologiske spirefrø 40 g pose:
Alfalfa er en av de letteste spirene å spire. Spirene er veldig populære fordi de er så milde og gode, samt er sprø i konsistensen. Barn liker de f. eks. veldig godt. De er også veldig lett å dyrke, og de er ferdige på 4-5 dager. Dyrker du spirer selv får du veldig ferske spirer i forhold til de som selges i butikkene. Alfalfa spirer er tynne, små lysegrønne spirer. Spirer du de i lyset blir de grønnere og grønnere, og det dannes klorofyll.
Alfalfa passer godt til smørbrød, salater, i wraps og til topping av f. eks bakt potet med fyll, supper ell. Proteininnholdet er høyt (40%).
Vi selger alfalfa spirer i disse variantene
- Poser med bare alfalfafrø. Vi har denne 40 g posen og stor pose på 500 g alfalfa frø
- Spiremiks med mung, alfalfa og reddik
- Spiremiks med alfalfa, ruccula, karse og purre
Hvorfor er alfaalfa spirer så sunt?
Alfalfa er en lett spire å like. Den smaker godt og du spiser mye av den. Den har et høyt proteininnhold 40%. Disse mineralene og vitaminene er alfalfaspirer rike på: vitamin B, vitamin A, C, D, E, og K, samt sink, selen, jern og magnesium.
Hvordan spire alfalfaspirer i spireglass og spirekasse?
Alfalfaspirer trives best i spirekasse eller i spireglass. Spirefrøene vil øke 10 ganger i volum, så ikke legg inn for mye frø.
- Bløtlegg ca. 1-2 ss alfalfafrø i vann. Ha på rikelig med vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
- Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
- Hvis du spirer i spirekasse skal frøene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter spireglasset på hodet i risten.
- Fortsett å skylle 2 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
- For alfalfa er spiretiden ca. 4-5 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
- Skyll spirene godt i en salatslynge, da vil de brune små frøskallene flyte opp. De fjerne du, så mye du kan. Det er ikke farlig å spise de, men det blir veldig delikate spirer uten frøskallene.
- Legg spirefrøene i en boks med lokk i kjøleskapet. Her forsyner du deg av spirene i ukene fremover.
- Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.
Last ned en gratis spireguide her:
Spiretips når du spirer alfalfa spirer:
- Ikke ha i for mye frø i spireglasset eller i spirekassen når du spirer. Alfalfaspirer utvider seg veldig.
- Alfalfa frø liker ikke å spire i direkte sollys eller over en radiator eller liknende.
- Spirefrøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
Velg sikre spirefrø
Våre spirefrø har alltid phytosertifikater og renhetssertifikater før de sendes til oss. Dette skjer med alle frøsendingert til oss. Det er kjempestrengt å importere frø og vi følger Mattilsynets retningslinjer for frøimport. Du kan være trygg på våre frø og de er økologisk dyrket. Vi fører frø fra GEO merket fra Italia, som er et veldig seriøst frøselskap som har solgt frø i generasjoner.
Vekt | 90 g |
---|---|
Dimensjoner | 20 × 13 × 0,5 cm |
Næringsinnhold | <h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske afalfa spirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2> |
Reviews
There are no reviews yet.