Alfalfa spirefrø økologisk 40 g
kr 24,00
Alfalfa er spiren med mest protein (40%). De er også en av de mest næringsrike spirene. Alfalfaspirer er sprø og lett å få til. De er veldig lett å like.
På lager
Om GEO alfalfa økologiske spirefrø:
Alfalfa er en av de letteste spirene å spire. Den er veldig populær fordi den smaker så mildt og er sprø i konsistensen.
Alfalfa passer godt i salater, til smørbrød osv. Proteininnholdet er høyt (40%).
Alfalfa er en god kilde til vitamin B, vitamin A, C, D, E, og K, samt sink, selen, jern og magnesium.
Alfalfa trives best i spirekasse eller i spireglass. Spirefrøene vil øke 4 ganger i volum, så ikke legg inn for mye. Spirefrøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
Hvordan spire alfalfaspirer i spireglass og spirekasse?
- Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
- Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
- En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø. Alfalfa utvider seg veldig, så ikke ha i for mye frø når du spirer.
- Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
- Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
- Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
- Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
- Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
- For alfalfa er spiretiden ca. 4-5 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
- Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.
Vekt | 90 g |
---|---|
Dimensjoner | 20 × 13 × 0,5 cm |
Næringsinnhold | <h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske afalfa spirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2> |
Reviews
There are no reviews yet.