Kikerter til spiring økologisk 90g

kr 22,00

Spirede kikerter er rike på jern og kalsium. Smaken er nøtteaktig og mye sprøere enn kikerter som er kokt. Høyt proteininnhold. Spirer klare på 4 dager.

På lager

EAN: 8003419011751 Produktnummer: 81012 Kategori: Brand:

Om GEO økologiske kikerter til spiring:

Kikertspirer er veldig rike på mineralene jern og kalsium. Smaken er nøtteaktig og mye sprøere enn kikerter som er kokt.

Kikertspirer har et proteininnhold på 20%. Det beste er spire kikertene kun i 2-3 dager. Det er viktig at de ikke spires i for varmt rom, for da kan de kan bli sure.

Kikerter trives best i hampspirebag, spirekasse eller i spireglass.

Her forklarer vi deg hvordan du skal spire.

Hvordan spire kikerter i spireglass og spirekasse?

  • Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
  • En passelig mengde frø er ca. 2-3 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø.
  • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
  • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
  • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  • For kikerter er spiretiden ca. 2-3 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
  • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.

Hvordan spire i hampspirebag?

Alle grove frø som mungbønner, kikerter, linser, grønne erter og adzuki er fine å spire i en hampspirebag. Hampspirebag er et naturmateriale og kjekk å ha med på tur.

  • Start med å sterilisere hampspirebagen i 5 minutter i kokende vann. Avkjøl den.
  • Alle frø som skal spires må bløtlegges før de kan spire.
  • Bløtlegg en passelig mengde kikerter i vann i i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
  • Hell de bløtlagte kikertene opp i hampspireposen. Skyll i friskt vann og heng så hampspirebagen opp på en knagg, og la vannet renne av.
  • Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Dypp hampspirebagen ned i vann. La vannet renne ut. Heng bagen opp.
  • Dette gjør du i 2-3 dager til du ser kikertene få en liten hale. Da er de klare til å spises.
  • Når du er spiret ferdig rens hampsirebagen for rester av frø.

Hvis hampspirebagen blir sur, steriliser den igjen i kokende vann. Gjør dette gjerne jevnlig.

Ta med deg hampspirebagen på tur: Dip & Hang:

Hampspirebag er kjekt å ha på backpacker tur.’ Du følger prinsippet: Dip and hang’ Bløtlegger frø, skyller og fester spirebagen bak på sekken, eller du kan gjøre det samme på et hotellrom: ‘Dip & Hang’ bagen hvor du er.

Vekt 90,0000 g
Dimensjoner 0,0000 × 0,0000 × 0,0000 cm
Næringsinnhold

<h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske kikerter er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2>
<p><strong><span style="text-d

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kikerter til spiring økologisk 90g”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Økologiske kikerter er rike på følgende næringsstoffer:

Vitaminene: Vitamin A og C Mineralene: Kalsium og Jern Protein innhold: 20 %