Røde Reddikspirer økologisk 11 g
kr 22,00
Reddikspirer inneholder 4 ganger mer A-vitamin enn melk. Det er øyets spire. De har mye klorofyllog, kraftig smak og passer i salat og i middagsretter.
På lager
Om GEO røde reddikfrø til spiring liten pose:
Rød reddik er en vakker spire med en god reddiksmak. Den sies å inneholde naturlige planteøstrogener med mye klorofyll. Spirene er fine for fordøyelsen, ved at enzymene bryter ned stivelsen i maten. Røde reddikspirer er derfor fint å kombinere med f. eks pålegg, salater osv. Spirene trives aller best på jord når de skal dyrkes.
Næringsinnhold reddikspirer
Reddikspirer inneholder mye A-vitamin , 4 ganger mer enn melk! A- vitaminet er viktig for skjelett og hormondannelsen.
Rød reddik er rik på disse vitaminene: A, B1, B2, og C. I tilegg har røde reddikfrø disse mineralene: kalium, kalsium, magnesium, fosfor og svovel. Rød reddik smaker som reddik, og er litt sterke i smaken, men de stimulerer fordøyelsessaftene våre. De har også en antiseptisk funksjon. Proteininnholdet til røde reddikspirer er ca 30%.
Røde reddikfrø trives aller best som mikrogrønt, men de kan også spires i spirekasse eller i et spireglass. Ler hvordan nedenfor:
Hvordan dyrke reddikspirer som microgreens?
Hvis du ser på vedlagte bilde av spiret reddik på et dyrkningsbrett, ser du fargerike og flotte røde reddikspirer blir om du spirer de på jord.
- Skal du dyrke reddik, så bløtlegger du frøene bare i ca. 1 time, så vanner du jorden godt. Du kan også bruke kokosjord( kokosnøttskall).
- Dryss frøene over det våte teppe av jord/matte eller kokosjord. Pass på at frøene ikke ligger oppå hverandre.
- Dekk til frøene med et brett, asjett ell. så de spirer i mørket noen dager. Frøene vil trekke fukt fra underlaget.
- Du skal vanne forsiktig, gjerne med en dusjeflaske. Vann først etter at det har begynt å komme opp en spire. Det er viktig at det ikke blir klissvått.
- Spiretiden er 1 uke, før du kan klippe av de herlige reddik spirene.
Hvordan spire reddik spirer i spireglass og spirekasse?
Det går helt fint å spire alle reddiktyper i spireglass eller i spirekasse uten jord.
- Bløtlegg ca 2 ss reddikfrø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
- Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann.
- Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
- Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
- Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
- Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Fargen på spirene dannes mer og mer
- Reddikspirer er ferdige etter ca. 4-5 dager.
- Spirene hoider ca. 1-2 uker i kjøleskap.
Disse reddik spireproduktene har vi
I tilegg til røde reddikspirer har vi dette i vårt spiresortiment:
- Reddik china rose
- Reddik spirer grønne
- Reddik miks av rød reddik, grønn reddik og china rose reddik
- Spiremiks med brokkoli, reddik og rødkløver
- Spiremiks med alfala , mungbønner og grønn reddik
Vekt | 15,0000 g |
---|---|
Dimensjoner | 20 × 13 × 0,5 cm |
Næringsinnhold | <h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske røde reddikspirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2> |
Reviews
There are no reviews yet.