Karse økologisk spirefrø 35 g
kr 22,00
Karse frø er lett å spire. Lær å dyrke karse med oss. Se de ulike spiremiksene med karse. Få tips til å bruke karsespirer.
På lager
Om karse spirefrø økologisk 35 g:
Karse er en av de letteste spirene å spire. Du kan så de hele året. Karsefrøene er gla i lys og må holdes jevnt fuktige. Det er det viktigste å passe på. Barn elsker å dyrke karse, for det er så lettvokst og de gror så fort. Karse har en karakterisktisk pepperaktig,spennede smak. Det er masse spennende du kan bruke karse til. Se nedenfor.
Vi har ulike poser med karsefrø:
- Karsefrø i små poser som denne og eller store poser karse på 350 g dyrkes som spirer
- Brønnkarse økologisk som kan dyrkes på jord.
- Spiremiks med alfalfa, ruccula, karse og purre
Hvordan plante karse?
Karse kan sås på en skål , spire på bomull eller i spire i en spirekasse. Dette gjør du:
- Bløtlegg noen ts karsefrø i litt vann i 5-10 minutter. Det danner seg en slags gele rundt frøet.
- Fordel karse jevnt utover underlaget f. eks en skål. Karsefrøene må ikke ligge oppå hverandre. Bruk f. eks kniv til å spre det jevnt utover.
- Frøene må ikke tørke ut så dekk gjerne til skålen med en asjett, de 2 første dagene.
- Dusj frøene 2 ganger om dagen med en liten sprayflaske med rent vann for å holde spirene fuktige.
- Når det har gått ca. 2 dager med tildekking, kan du fjerne asjetten og la karsespirene stå i lyset. Det dannes klorofyll og spirene blir grønne. Dyrker du i spirekasse er det lokk på kassen i hele spiretiden.
- Karse er ferdig etter ca 5-6 dager.
- Når karsen er ferdig , kan du ha den i kjøleskap. Holdbarheten er ca. 1 uke.
- La karsen være på underlaget. Klipp av det du trenger etter hvert.
Hos Sana Bona kan du kjøpe en egen lite spirekasse til å dyrke karse . Vi har også egne spireskåler som passer perfekt til å dyrke karse andre gelerende frø( linfrø, ruccula, chia).
Hvor lang tid tar det å spire karse?
Det tar ca. 5-6 dager å dyrke karse. Du må passe på at de ikke tørker ut når de spirer og at frøene ikke ligger for mye oppå hverandre. Når karsen er ferdig klipper du av det du vil spise med en liten saks.
Hva brukes karse til?
Dette kan du bruke karse til:
- Karse passer perfekt på brødskiver og oppå pålegg.
- En dansk tradisjon er å spise karse til leverpostei.
- Karse passer i salat. Det er spesielt godt med karse på vannmelonsalat.
- Karsespirer smaker godt i tortillawraps eller grønnsakwraps.
- Klipp litt karse og dryss over en gryterett eller suppe.
- Bruk karse i en dressing eller i dip.
Nyttige tips når du dyrker karse spirefrø
- Karse må holdes fuktig. Det må ikke bli tørt, men karse liker ikke å bade i vann.
- Ikke ha i for mye frø på skålen eller i spirekassen. Da gror de bare oppå hverandre og det er vanskelig for karsen å gro.
- Karse spirer får veldig lodne røtter. Bare la spiringen fortsette. Røttene vil gå ned i jorden etterhvert eller feste seg i underlaget.
- Hvis du dyrker karse på bomull så pass på at bomullen er en ren bomull, f. eks økologisk.
Vekt | 35 g |
---|---|
Dimensjoner | 20 × 13 × 0,5 cm |
Næringsinnhold | <h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske karse spirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2> |
Reviews
There are no reviews yet.