Brokkolispirer spirefrø økologisk 13 g
kr 24,00
Brokkolispirer er en stor immunstyrker, inneholder sulphorafan og kjent for sine gode egenskaper i mage/ tarm. Spis en neve brokkolispirer hver dag!
På lager
Om brokkolispirer spirefrø økologisk:
Brokkolispirer er noe alle vil spire. Det er en av de sunneste spirene. Det beste er å spise ferske brokkolispirer du dyrker selv, isteden for å kjøpe pulver. Du får med de ferske levende enzymene når du spiser rå spirer. Dette er noe alle kan gjøre. Spiser du en liten neve brokkkolispirer hver dag, får du i deg masse viktige næringstoffer bla annet sulforafan.
Hvorfor brokkolispirer er så sunt?
Brokkolispirer har noen viktige næringsstoffer. Vi har laget et eget blogginnlegg om hvorfor brkkolispirer er så sunt. Du kan lese om forskning på brokkolispirer og kreft Mat som gjør kål på kreft. Eller sjekk ut Dr. Rhonda Patric foredrag om bla annet brokkolispirer og sulforafan. Sulforaphane and Its Effects on Cancer, Mortality, Aging, Brain and Behavior, Heart Disease & More
Brokkolispirer trives best i spirekasse eller i spireglass, men du kan også dyrke brokkolispirer på jord. Brokkolispirer liker ikke å ha det for varmt når du skal spire. Du må skylle med kaldt vann, gjerne 1-2 ganger om dagen. På dag 3 kommer de lodne røttene frem. Bare fortsett å skylle/ dyrke i kassen. Det er ikke mugg, men røtter. Det vil forsvinne. Les alle spiretriksene nedenfor:
Hvordan spire brokkolispirer i spireglass og spirekasse?
- Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
- Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
- En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø.
- Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
- Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
- Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
- Fortsett å skylle 1-2 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
- Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
- For brokkoli spiretiden ca. 4-6 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
- Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.
Nyttige tips når du spirer brokkoli spirefrø
- Når du spire på fuktig jord, vanner du bare når det ikke er fuktig. Du må se an. Det må ikke bli tørt, men heller ikke for vått.
- Brokkolispirer får veldig lodne røtter. Mange tror det er mugg, men det er det ikke, bare la spiringen fortsette. Røttene vil gå ned i jorden etterhvert, eller de vil forsvinne etterhvert i spireglasset. Dette skjer som oftest på DAG 3
- Brokkolispirer liker ikke for mye vann, så forsøk å vanne bare 1 gang om dagen.
Vekt | 30 g |
---|---|
Dimensjoner | 20 × 13 × 0,5 cm |
Næringsinnhold | <h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske brokkoli spirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2> |