Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (6)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (13)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (9)
Grøt og Puddinger (19)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (20)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (10)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (23)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (15)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (106)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (63)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (25)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Vegisterkaker med Gulrot og Muskat


Råvaregruppe: Vegetarisk Julemat
Kategori/tema: Valnøtter
vegisterkaker 600x800

Prøv å lag medisterkaker uten kjøtt, såkalt vegisterkaker.  Vegisterkakene holdes sammen av chia, og kan enkelt varieres ved å bruke ulike typer krydder. Muskat gir den gode julesmaken. Til andre årstider kan du tilsette koriander, eller chili. 

Oppskrift på Vegisterkaker med Gulrot og Muskat

ca.10 stk

  • 1 kartong kikerter, ferdig kokte ca 230 g
  • 1 stk gulrot, revet
  • 2 dl Sana Bona valnøtter evt. andre nøtter hakket
  • 1 ss Sana Bona chiafrø (bløtlegges i olivenoljen)
  • 3 ss olivenolje ekstra virgin
  • 2 stk aprikoser, bløtlagt i sitronvann
  • 0.5 stk sitroner
  • 2 ts muskatkrydder
  • 1 ss hakket persille
  • 1 dl brødsmuler, eller havregryn
  • 1 ts buljong

Slik lager du Vegisterkaker med Gulrot og Muskat 

Skyll kikertene, og riv gulroten. Bløtlegg chia i olje, og aprikoser i litt sitronsaft. Alt moses til en deig med en stavmikser. Form vegisterkakene. Steke vegisterkakene i litt kokoslje, eller det du ønsker å steke dem i. Stekes på begge sider.