Vegisterkaker med Gulrot og Muskat
Prøv å lag medisterkaker uten kjøtt, såkalt vegisterkaker. Vegisterkakene holdes sammen av chia, og kan enkelt varieres ved å bruke ulike typer krydder. Muskat gir den gode julesmaken. Til andre årstider kan du tilsette koriander, eller chili.
Oppskrift på Vegisterkaker med Gulrot og Muskat
ca.10 stk
- 1 kartong kikerter, ferdig kokte ca 230 g
- 1 stk gulrot, revet
- 2 dl Sana Bona valnøtter evt. andre nøtter hakket
- 1 ss Sana Bona chiafrø (bløtlegges i olivenoljen)
- 3 ss olivenolje ekstra virgin
- 2 stk aprikoser, bløtlagt i sitronvann
- 0.5 stk sitroner
- 2 ts muskatkrydder
- 1 ss hakket persille
- 1 dl brødsmuler, eller havregryn
- 1 ts buljong
Slik lager du Vegisterkaker med Gulrot og Muskat
Skyll kikertene, og riv gulroten. Bløtlegg chia i olje, og aprikoser i litt sitronsaft. Alt moses til en deig med en stavmikser. Form vegisterkakene. Steke vegisterkakene i litt kokoslje, eller det du ønsker å steke dem i. Stekes på begge sider.