Raw Food Pizza
Dette er en annerledes pizza, som er tilberedt i dehydratoren. 'Osten' er basert på cashewnøtter uten salt. Den skånsomme dehydreringsprosessen bevarer næringsstoffene i maten.
Oppskrift på Rawfood Pizza
1 pizza laget i Excalibur dehydrator
Bunnen
- 2 dl malte linfrø
- 2 dl solsikkefrø, bløtlegges i minimum 3 timer
- 1 dl Sana Bona valnøtter økologisk
- 3 stk tomat, ferske
- 4 stk soltørkede tomater
- 2 ss urter f. eks oregano, basilikum, timian
- 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
Ingredienser til vegansk ost på toppen
- 2 dl Sana Bona cashewnøtter økologisk, naturell
- 8 ss x-virgin olivenolje
- 1 håndfull basilikablader
- 4 ss presset sitronsaft
- 1 ts svartpepper
- 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
Pynt
- sorte oliven, friske tomater eller soltørkede tomater, ruccula
Slik lager du den:
Bunnen:
Mal linfrøene. Bland i alle de øvrige ingrediensene i en kjøkkenmaskin, eller blender til en deig. Bre det utover som mange små, eller en stor pizzabunn. I en dehydrator legges pizzaen på et Paraflexx bakeunderlag. Tørketid i dehydrator er minst 14 timer, på ca. 41 grader.
Fyllet:
Tilsett alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, eller blender. Bre osten utover den ferdigtørkede pizzabunnen. Pynt pizzaen med ruccula, sorte oliven og tomater.
Bunnen kan lages i dehydrator, eller tørkes i vanlig ovn.