Glutenfrie Chia Rundstykker
Chia rundstykker vil overraske deg! De smaker veldig godt, er saftige og minner svært lite om glutenfri bakst. Chiafrø er nærende, og rikt på omega-3. Disse rundstykkene holder deg mett lenge.
Oppskrift på Glutenfrie Chia Rundstykker
12-15 stk
- 2 dl Sana Bona chiafrø, bløtlagt i 4 dl vann
- 1 stk gukrot
- 1/3 grønn squash, revet
- 2 ss vann
- 3 dl fullkornsrismel
- 1 dl havregryn, glutenfrie
- 2 stk egg
- 1 ts Sana Bona kokossirup ,eller annen søtning
- 0.5 ts Sana Bona Himalayasalt
- 2 ts bakepulver
Slik lager du Glutenfrie Chia Rundstykker
Start med å bløtlegge chiafrø i vann. Frøene skal svelle i 15 minutter. Pisk egg sammen med salt, litt kokossirup og 2 ss vann. Ha i bakepulveret.
Riv gulrot,og squash og bland dette med chiablandingen og eggblandingen. Tilsett litt og litt av melet til en jevn deig. Form rundstykkene.
Stek rundstykkene på 175 grader, i ca. 25-30 minutter, midt i ovnen.
Fullkornsrismel får du på store dagligvarebutikker, eller helsekost.