Hel bokhvete økologisk 25 kg

kr 1079,00

Hel økologisk bokhvete er et glutenfritt, gryn som kan brukes til grøt, falafel, middagstilbehør, burger og mye mer. Koker på 10 minutter. Økonomisekk.

På lager

EAN: 7072921002640 Produktnummer: 95030 Kategorier: , Brand:

Om Sana Bona økologisk hel bokhvete 25 kg

Kjøp en økonomisekk med 25 kg hel, naturell bokhvete. Bokhvete er et veldig anvendelig, glutenfritt, næringsrikt frø med en god nøtteaktig smak. Hel bokhvete kan brukes det som ris, ha det i salat, lage en salt eller søt frokostgrøt, putte det i supper, lage vegetarburger eller hjemmelaget granola.

Bokhvete kan spires og det er veldig næringsrikt. Du bruker spiret bokhvete på samme måte som når frøene er kokt.

Vår bokhvetesort er økologisk dyrket i Europa, og er ikke genmodifisert.

Hvordan koke bokhvete:

Her er instruksen på hvordan du skal koke bokhvete:

  • Bokhvetefrø må skylles godt i varmt vann før bruk. Skyll frøene i en stor sil og hell av vannet
  • Ved koking av frøene, bruk 1 del frø og 1,5 del vann. Koketiden er ca.10-15 minutter. Tilsett gjerne litt havsalt.
  • Hvis du rister de tørre frøene lett i en panne i 4-5 minutter før du koker de, får du en god nøtteaktig smak på frøene etter koking.
  • Du kan oppbevare ferdig kokt bokhvete i kjøleskapet og bruke det til ulike retter.Se tips og ideer nedenfor.

Kan bokhvete spises rå?

Bokhvete må skylles godt før du spiser den. Du kan godt spise den rå, men det er best hvis du spirer bokhveten noen dager og tørker den før du spiser den. Ved spiring av bokhvetefrø, gjør du dette:

Skyll frøene godt i  vann i ca. 1 minutt og bløtlegg frøene i minimum 30 minutter. Du kan gjerne bløtlegge frøene 1 natt. Hell av vannet når bløtleggingstiden er over, og la frøene spire i et spireglass eller i en sil på et skyggefullt sted. Skyll frøene morgen og kveld. Spiren vil vokse ut av frøet. Spir frøene i noen dager. Du kan tørke bokhveten i en ovn eller i en dehydrator. Ferdig spiret, tøket bokhvete kan oppbevares på glass.

Oppskrifter med hel bokhvete

Dette er våre beste tips til hvordan vi bruker bokhvete:

  • Lag en bokhvetegrøt som en nydelig frokost
  • Bak et bokhvetebrød som du kan fermentere først
  • Lag vegetarburger med hel bokhvete og grønnsaker
  • Lag hjemmelaget bokhvete musli. enten med eller uten sjokolade
  • Server  en bokhvete salat med stekte grønnsaker eller frukt i biter. Ta f. eks med deg kokt bokvete og tilsett det andre der du er.
  • Bruk hel bokhvete i en god suppe eller wokede grønnsaker. Bokhvete inneholder 12 g protein
  • Lag en Rå kakao crackers med hel spiret bokhvete og tørk den.
Oppbevaring og allergiinformasjon for Sana Bona hel bokhvete

Hel bokhvete oppbevares tørt på temperatur mellom 5-25 grader Celisus.

Produktet er glutenfritt, og inneholder ingen spor av korn, frø, soya eller andre allergener.

Dette er hel skrellet bokhvete, som kalles ‘hulled’ bokhvete. Det ytterste svarte skallet er fjernet.

Vekt 25000 g
Dimensjoner 37 × 19 × 60 cm
Næringsinnhold

<p><strong>Næringsinhold pr 100 g: </strong></p>
<ul>
<li><strong>Energi: 353 kcal / 1494 kJ</strong></li>
<li><strong>Protein:</strong> 11,6 g</li>
<li><strong>Karbohydrater: </strong>6

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Hel bokhvete økologisk 25 kg”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Næringsinhold Hel bokhvete pr 100 g: 

  • Energi: 343 kcal / 1453 kJ
  • Protein: 12 g
  • Karbohydrater: 65 g
  • herav sukkerarter 1,6 g
  • Kostfiber: 3,5 g
  • Fett: 3,1 g
  • herav mettet fett 0,7 g
  • Salt: 0,0 g
Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler. Allergener: Produktet er glutenfritt og inneholder ingen spor av korn, melk, frø, soya eller andre allergener. Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter Økologisk godkjent: LT-EKO-01