Finsk quinoa økologisk 400 g

(5 omtaler)

kr 67

Økologisk finsk, kortreist quinoa er et proteinrikt, smakfullt frø som minner om ris. Brukes som alternativ til ris, perfekt til grøt og vegetarburger.

På lager

EAN: 7090020827049 Produktnr: 30040 Kategori:

Beskrivelse

Om Sana Bona finsk økologisk quinoa:

Quinoa er blitt en populær matvare, fordi det er et proteinrikt, glutenfritt, og ett velsmakende frø som minner om ris. Planten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, men Sana Bona quinoa er dyrket i Finland, noe som gir quinoaen en veldig god smak på grunn av en lang vekstsesong.

Vi kaller det arktisk quinoa, fordi den er dyrket i våre hjemlige trakter. Den finske quinoaen er litt mer klebrig enn quinoaen fra Peru.

Perfekt til middag, eller som frokost i form av grøt. Quinoaen kan også brukes til å lage falaffel, eller vegetarburger.

Hva er forskjellen mellom finsk quinoa og quinoa fra Sør-Amerika?

  • Hovedforskjellen er at finsk quinoa er klebrig i konsistensen. Den klebrige konsistensen gjør at finsk quinoa kan brukes til å lage vegetarburger, fallafel, eller spises som en grøt, ala havregrøt.
  • Koketiden er ulik. Finsk quinoa trenger 5 minutter. Quinoa fra Sør Amerika trenger 10-15 minutter.
  • Smaken er ulik. Noen sier det er litt mer smak i finsk quinoa. Det kan skyldes at den har en veldig lang vekstsesong, er svaret fra leverandøren.

Hva er bra med finsk quinoa og hvorfor innlemme det i kostholdet?

Her skal vi liste opp noen grunner for hvorfor quinoa er bra for deg:

  • Økologisk og kortreist quinoa er et produkt du kan stole på fremfor ris. Det har vært mange saker i media om ris  Les mere Om giftsoffer i ris. Mattilsynet har blant annet hatt en del saker ang. ris og analyse av tungmetaller Tungmetaller i ris.
  • Finsk quinoa inneholder mye proteiner, i tillegg til jern. I forhold til ris er det mer næringsrikt.
  • Quinoa kan være et alternativ til havre, f.eks som quinoagrøt hvis du vil ha variasjon.
Viktig å skylle finsk quinoa

Det er viktig at du skyller quinoaen godt i varmt vann før koking. Skyll det i et dørslag, lenge og godt. Dette gjøres for å fjerne saponinet som kan sitte igjen i frøet.

Mål opp 1,5 gang så mye vann som quinoa. Ikke bruk for mye vann under selve kokingen. Koketiden er bare 5 minutter. Kok opp og la det svelle i 5 minutter under lokk.

Tilleggsinformasjon

Vekt 400,0000 g
Dimensjoner 10,0000 × 5,0000 × 15,5000 cm
Bruk og oppbevaring

<h2><strong><span style="font-size: 12pt;">Hvordan finsk quinoa kan brukes:</span></strong></h2>
<p>Quinoa er fint å bruke i baking og til matlaging. Quinoa kan spises varm eller kald som en salat. H

Næringsinnhold

<h2><strong>Næringsinnhold pr 100 g</strong></h2>
<ul>
<li><strong>Energi:</strong> 374 kcal / 1578 kJ</li>
<li><strong>Protein:</strong> 13,6 g<br /><strong>Karbohydrater:</strong> 61,9 g</li>
<l

5 omtaler for Finsk quinoa økologisk 400 g

  1. Randi

    Veldig godt og supre og lage burgere av.

  2. Eva Solli

    God kvalitet, smakfullt og fint at quinoaen kommer fra Finland. I tillegg var det rask levering, da jeg bestilte fra nettbutikken

  3. Veronica

    Denne er min favoritt quinoa, den er litt klebrig & har en nydelig nøtteaktig smak, med litt olje på er det en delikatesse 😉

  4. Xavier

    Smakfull quinoa som kan være en god nordisk erstatning til ris, til bl.a. grøt da den er litt klebrig, eller i bakst for saftig godbiter

  5. Thuy

    Finsk quinoa koker raskt, max 10 min!
    Smaker godt og metter lenge.
    Rester brukes i burgere, kaker og i vaffelrøre.
    Vi elsker finsk quinoa og kjøper 20 kg sekker så vi har nok

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

$label

Næringsinnhold pr 100 g

  • Energi: 374 kcal / 1578 kJ
  • Protein: 13,6 g Karbohydrater: 61,9 g
  • herav sukkerarter: 3,4 g Fett: 6,60 g
  • -herav mettet fett 0,7 g Fiber: 6,2 g Natrium: 0,2 g
  • Jern 5,3 mg
  • Salt: 0,5 g
Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler. Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter.

$label

Hvordan finsk quinoa kan brukes:

Quinoa er fint å bruke i baking og til matlaging. Quinoa kan spises varm eller kald som en salat. Her er noen tips:
  • Bruk det som tilbehør til salater, kjøtt og fisk, som ris. Bland evt. inn krydder, grønnsaker eller urter f.eks hakket persille
  • Bruk rester av quinoa i kaker eller muffins. Se oppskrift på eplekake med quinoa
  • Bruk finsk quinoa som grøt. 
  • Rester av quinoa kan brukes i brødbaking eller til å lage vegetarburgere.
  • Kok quinoa med kokosmelk eller mandelmelk og lag en pudding til dessert ved å blande inn litt chiafrø og bær.

Bruksanvisning for finsk quinoa:

Skyll ønsket mengde quinoa i et dørslag eller gjennom en stor sil. Legg den skylte quinoaen i en kjele og fyll på 1,5 ganger så mye vann som quinoa. Kok opp, og la det småkoke under lokk i 5 minutter. For å få litt smak på quinoaen , kan du ha i en god buljongterning i kokevannet eller noen urter. Oppbevares: Tørt, gjerne i boksen.