Quinoa økologisk finsk 400 g
Opprinnelig pris var: kr 79,00.kr 59,00Nåværende pris er: kr 59,00.
Du sparer kr 20,00
Økologisk finsk, kortreist quinoa er et proteinrikt, smakfullt frø som minner om ris. Brukes som alternativ til ris, perfekt til grøt og vegetarburger.
På lager
Om Sana Bona finsk økologisk quinoa:
Quinoa er blitt en populær matvare, fordi det er et proteinrikt, glutenfritt, og ett velsmakende frø som minner om ris. Planten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, men Sana Bonas quinoa er dyrket i Finland, noe som gir quinoaen en veldig god smak på grunn av en lang vekstsesong.
Vi kaller det arktisk quinoa, fordi den er dyrket i våre hjemlige trakter. Den finske quinoaen er litt mer klebrig enn quinoaen fra Peru.
Perfekt til middag, eller som frokost i form av grøt. Quinoaen kan også brukes til å lage falaffel, eller vegetarburger.
Hva en sunt med quinoa?
Her skal vi liste opp noen grunner for hvorfor quinoa er bra for deg:
- Akkurat finsk quinoa er en økologisk og kortreist quinoa. Det er et produkt du kan stole på f.eks fremfor ris. Det har vært mange saker i media om ris Les mere Om giftsoffer i ris. Mattilsynet har blant annet hatt en del saker ang. ris og analyse av tungmetaller Tungmetaller i ris.
- Finsk quinoa inneholder mye proteiner, i tillegg til jern. I forhold til ris er det mer næringsrikt.
- Quinoa kan være et alternativ til havre, f.eks som quinoagrøt hvis du vil ha variasjon.
- Quinoa er glutenfritt og for noen godt for magen som f. eks en frokostgrøt.
- Mange barn liker finsk quinoa som grøt. Den er rik på jern også. Finsk quinoa kan være en variasjon for barn og voksne.
Hvordan koke quinoa?
Det er viktig at du skyller quinoaen godt i varmt vann før koking. Skyll det i et dørslag, lenge og godt. Du vaskr quinoa for å fjerne saponinet som kan sitte igjen i frøet.
Mål opp 1,5 gang så mye vann som quinoa. Koketiden er bare 5 minutter. Kok opp og la det svelle i 5 minutter under lokk.
Hvordan quinoa kan brukes:
Quinoa er fint å bruke i baking og til matlaging. Her finner du tips og quinoa oppskrifter. Quinoa kan spises varm eller kald som en salat. Du kan ikke spise quinoa rå.Her er noen tips:
- Bruk det som tilbehør til salater, kjøtt og fisk, som ris. Bland evt. inn krydder, grønnsaker eller urter f.eks hakket persille
- Bruk rester av quinoa i kaker eller muffins. Se oppskrift på eplekake med quinoa
- Bruk finsk quinoa som grøt. Quinoagrøt med eple og kanel,
- Quinoablåbær grøt Quinoagrøt med kirsebær og havreyoghurt
- Lag quinoa salat
- Rester av quinoa kan brukes i brødbaking, vaffelrøre eller til å lage vegetarburgere.
- Kok quinoa med kokosmelk eller mandelmelk og lag en pudding til dessert ved å blande inn litt chiafrø og bær.
Hva er forskjellen mellom finsk quinoa og quinoa fra Sør-Amerika?
- Hovedforskjellen er at finsk quinoa er klebrig i konsistensen. Den klebrige konsistensen gjør at finsk quinoa kan brukes til å lage vegetarburger, fallafel, eller spises som en grøt, ala havregrøt.
- Koketiden er ulik. Finsk quinoa trenger 5 minutter. Quinoa fra Sør Amerika trenger 10-15 minutter.
- Smaken er ulik. Noen sier det er litt mer smak i finsk quinoa. Det kan skyldes at den har en veldig lang vekstsesong, er svaret fra leverandøren.
Vekt | 400,0000 g |
---|---|
Dimensjoner | 10,0000 × 5,0000 × 15,5000 cm |
Bruk og oppbevaring | <h2><strong><span style="font-size: 12pt;">Hvordan finsk quinoa kan brukes:</span></strong></h2> |
Næringsinnhold | <h2><strong>Næringsinnhold pr 100 g</strong></h2> |
Quinoa næringsinnhold økologisk pr 100 g
- Energi: 374 kcal / 1578 kJ
- Protein: 13,6 g Karbohydrater: 61,9 g
- herav sukkerarter: 3,4 g Fett: 6,60 g
- -herav mettet fett 0,7 g Fiber: 6,2 g Natrium: 0,2 g
- Jern 5,3 mg
- Salt: 0,5 g