Sale!

Hel bokhvete økologisk 400 g x 5 -2 kg

Original price was: kr 180,00.Current price is: kr 159,00.
Du sparer kr 21,00

Pakketilbud på 5 poser hel økologisk bokhvete. Et glutenfritt, velsmakende gryn som kan brukes til grøt, falafel, middagstilbehør og burger.

In stock

EAN: 7072921004392 SKU: 32348 Category: Brand:

Om Sana Bona økologisk hel bokhvete 5 poser

VI har laget et pakketilbud på 5 poser hel bokhvete, totalt 2 kg bokhvete. Dette er hele bokhvetefrø.

Bokhvete er et næringsrikt frø med en god nøtteaktig smak. Hel bokhvete er veldig anvendelig ,og det er naturlig glutenfritt. Veldig mange koker bokhvete og bruker det som ris eller frokostgrøt. Du kan bruke det i salat, putte det i supper,  lage hjemmelaget granola. eller burger.

Bokhvete kan spires og det er veldig næringsrikt. Du bruker spiret bokhvete på samme måte som når frøene er kokt.

Vår bokhvetesort er ikke genmodifisert. Den er økologisk dyrket i Litauen.

Hvordan koke bokhvete:

Her er oppskriften på hvordan du skal koke bokhvete:

  1. Det er viktig at du skyller bokhveten godt i varmt vann før bruk. Bruk en stor sil og hell av vannet.
  2. Ved koking av frøene, bruk 1 del frø og 1,5 del vann.
  3. Koketiden er ca.10-15 minutter på hele frø naturell. Tilsett gjerne litt havsalt.
  4. Hvis du rister de tørre frøene lett i en panne i 4-5 minutter før du koker de, får du en god nøtteaktig smak på frøene etter koking.

Oppskrifter med hel bokhvete:

Her har du tips til hvordan du kan bruke kokt , hel, naturell bokhvete

  • Bokhvete kan brukes kokt som et gryn. Det kan erstatte ris. Noen blander det med ulike stekte grønnsaker eller fruktbiter.
  • Hel bokhvete kan brukes kald i salat.
  • Lag en frokjostgrøt med hel kokt bokhvete.
  • Lag en vegetarburger
  • Tilsett kokte hele bokhvetegryn i en suppe eller i en wok.
  • Lag en granola med f. eks hel bokhvete
Oppskrift på hvordan spire bokhvete:

Dette gjør du hvis du vil spire bokhvete:

  1. Skyll frøene godt i kaldt vann i ca. 1 minutt og bløtlegg frøene i 30 minutter.
  2. Hell av vannet når bløtleggingstiden er over.
  3. La frøene spire i et spireglass eller i en sil på et skyggefullt sted.
  4. Skyll frøene morgen og kveld.
  5. Spiren vil vokse ut av frøet.
  6. Spir bokhvete i noen dager.
  7. Tørk den spirede bokhveten eller spis den rå.
Allergi informasjon for Sana Bona hel bokhvete

Produktet er glutenfritt, og inneholder ingen spor av korn, frø, soya eller andre allergener.

Oppbevares tørt på temperatur mellom 5-25 grader Celisus.

Dette er hel skrellet bokhvete, som kalles ‘hulled’ bokhvete. Det ytterste, svarte skallet er fjernet.

Weight 2000 g
Dimensions 15 × 20 × 15 cm
Næringsinnhold

<p><strong>Næringsinhold pr 100 g: </strong></p>
<ul>
<li><strong>Energi: 353 kcal / 1494 kJ</strong></li>
<li><strong>Protein:</strong> 11,6 g</li>
<li><strong>Karbohydrater: </strong>6

Næringsinhold Bokhvete hel naturell pr 100 g: 

  • Energi: 343 kcal / 1453 kJ
  • Protein: 12 g
  • Karbohydrater: 65 g
  • herav sukkerarter 1,6 g
  • Kostfiber: 3,5 g
  • Fett: 3,1 g
  • herav mettet fett 0,7 g
  • Salt: 0,0 g
Inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler. Allergener: Produktet er glutenfritt og inneholder ingen spor av korn, melk, frø, soya eller andre allergener. Disse verdiene kan ha små avvik, noe som er vanlig for naturprodukter Økologisk godkjent: LT-EKO-01