Brokkolispirer spirefrø økologisk 300 g
Opprinnelig pris var: kr 179,00.kr 169,00Nåværende pris er: kr 169,00.
Du sparer kr 10,00
Brokkolispirer er en stor immunstyrker og kjent for sine egenskaper i mage/ tarm. Spis en neve brokkolispirer hver dag!
Utsolgt
Tilbake på lager-varsel
Om brokkolispirer spirefrø økologisk 300 g:
Dette er den ekte brokkoli typen: Brokkoli Calabrese. Brokkolispirer er noe alle vil spire. Det er en av de sunneste spirene. Det beste er å spise ferske brokkolispirer du dyrker selv, isteden for å kjøpe pulver. Du får med de ferske levende enzymene når du spiser rå spirer. Dette er noe alle kan gjøre. Spiser du en liten neve brokkkolispirer hver dag, får du i deg masse viktige næringstoffer bla annet sulforafan.
Hvorfor brokkolispirer er så sunt?
Brokkolispirer har noen viktige næringsstoffer. Vi har laget et eget blogginnlegg om hvorfor brokkolispirer er så sunt. Du kan lese om forskning på brokkolispirer og kreft Mat som gjør kål på kreft . Eller sjekk ut Dr. Rhonda Patric foredrag om bla annet brokkolispirer og sulforafan . Sulforaphane and Its Effects on Cancer, Mortality, Aging, Brain and Behavior, Heart Disease & More
Brokkolispirer trives best i spirekasse eller i spireglass, men du kan også dyrke brokkolispirer på jord.
Brokkolispirer liker ikke å ha det for varmt når du skal spire. Du må skylle med kaldt vann, 1-2 ganger om dagen. På dag 3 kommer de lodne røttene frem. Bare fortsett å skylle/ dyrke i kassen. Det er ikke mugg, men røtter. Det vil forsvinne. Les alle spiretriksene nedenfor:
Hvordan dyrke brokkolispirer i spireglass og spirekasse?
- Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
- Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
- En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø.
- Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
- Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
- Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
- Fortsett å skylle 1-2 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
- Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
- For brokkoli er spiretiden ca. 4-6 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
- Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.
Nyttige tips når dyrker brokkolispirer:
- Når du spire på fuktig jord, vanner du bare når det ikke er fuktig. Du må se an. Det må ikke bli tørt, men heller ikke for vått.
- Brokkolispirer får veldig lodne røtter. Mange tror det er mugg, men det er det ikke, bare la spiringen fortsette. Røttene vil gå ned i jorden etterhvert, eller de vil forsvinne etterhvert i spireglasset. Dette skjer som oftest på DAG 3
- Brokkolifrø liker ikke så mye vann, forsøk å skylle bare 1 gang hver dag.
- Brokkolispirer kan også ha en litt råtten lukt i starten av spiringen, men det er bare å fortsette å spire. Det er bare slik frøene er.
- Effekten av stoffene i brokkoli, sies å være der allerede i starten av spiringen, like mye som etter 4-5 dager.
Vekt | 330 g |
---|---|
Dimensjoner | 26 × 16 × 8 cm |
Næringsinnhold | <h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske brokkoli spirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2> |