Purre spirefrø økologisk 200 g
Opprinnelig pris var: kr 215,00.kr 199,00Nåværende pris er: kr 199,00.
Du sparer kr 16,00
Økologiske purrespirer er sprø og saftige. Spirene har en knallgrønn farge og passer perfekt i salat og til pynt..Frisk, krydderaktig smak av løk.
På lager
Om GEO purre frø til spiring:
Purrespirer smaker herlig purre og er en god kilde til aminosyrer og sporstoffer. Spirene er sprø og lange med lysegrønn stilk.De er så vakre å bruke i salat eller til en forrett.
Den tar ca 7-10 dager å spire purre. Ikke gi opp når du spirer disse frøene, det skjer først noe på dag 5. Da våkner frøene til liv. Det tar litt tid å spire disse spirene, men det er er verdt det. Du kan nesten bruke de som et krydder i maten.
Vi har ulike purre spire frø poser:
- Purre spirefrø i liten pose og stor pose beskrevet her.
- Purre i spiremiks sammen med alfalfa, karse og ruccula
- Purre grønnsakfrø sorten : Carrentan 2 økologisk purre.
Purrespirer trives best i spirekasse eller i spireglass. Du kan og spire det som microgrønt. Her forklarer vi deg hvordan du skal spire.
Hvordan spire purre spirer i spireglass og spirekasse?
- Alle frø som skal spires må bløtlegges før de kan spire.
- Bløtlegg frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
- En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass eller en spirekasse.
- Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
- Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
- Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
- Fortsett å skylle 2 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
- Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.Disse purrespirene får en vakker grønn farge.
- For purre er spiretiden ca. 7-10 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
- Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.
Økologiske purre spirer er rike på følgende næringsstoffer:
- Vitaminene: A, B, C og K
- Mineralene: Kalsium, Jern, Kobber og Magnesium.
- Protein innhold:ca.30 %
Vekt | 150 g |
---|---|
Dimensjoner | 16 × 16 × 8 cm |
Næringsinnhold | <h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske purre spirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2> |
Reviews
There are no reviews yet.