Mungbønner økologisk 700 g
Opprinnelig pris var: kr 139,00.kr 125,00Nåværende pris er: kr 125,00.
Du sparer kr 14,00
Mungbønner, en av de enkleste bønnene å spire, med godt resultat. De er så spirevillige at de vokser ut av spirekassen. Sprø og gode spirer.
På lager
Om GEO økologiske mungbønner til spiring:
Å spire mungbønner er noe av det letteste å spire og det er kjempegodt. Dette er den spiren vi sier alle kan begynne med. Mungbønner som spires kan spises allerede fra dag 2 og utover. Mungbønner er en mild spirebønne. Alt som spires blir letters tilgjengelig og lettere fordøyelig for kroppen.
Vi selger mungbønner i små og stoe poser. Kjøper du mungbønner som er ment for spiring får du renhetssjekkede frø. Vi sjekker alle våre spirefrø for bakterier, og det følger med et phytosertifikat ( sunnhetssertifikat) for alle frøsendinger vi importerer. Dette kreves av Mattilsynet i Norge.
Dette er mungbønne produkter vi selger:
- Mungbønner i små poser og store poser som denne på 700 g
- Mungbønner i spiremiks sammen med alfalfa og reddik
- Letteste frø og spire 3 pack spirer
Hvordan bruke mungbønner som er spiret?
Slik bruker vi mungbønner som vi spirer.Se på vedlagte bilder:
- Det enkleste er å putte mungbønner i en salat. Det er en mild spire og alle liker den.
- Spirede mungbønner er lett å drysse på toppen av en suppe. De er sprø og litt å bite i.
- Spirede mungbønner veldig godt i wok retter
- Putt spiredne mungbønner i en wraps sammen med andre pålegg
- Bruk spirede mungbønner til taco, som er ekstra proteinrik grønnsak.
Mungbønner er så spirevillig at det kan spires på mange måter. Du kan spire det i et spireglass, i en spirekasse eller i en hampspirebag.Her forklarer vi deg hvordan du skal spire:
Hvordan spire mungbønner i spireglass og spirekasse?
- Mungbønner må bløtlegges før de kan spires i spirekasse eller spireglass.
- Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
- En passelig mengde frø er ca. 2-3 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø.
- Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
- Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
- Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
- Fortsett å skylle 2 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
- For mungbønner er spiretiden ca. 2-3 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap. Ikke la den få vokse for langt og få store blader. Stopp gjerne spiring på dag 5.
- Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.
Alle grove frø som mungbønner, kikerter, linser, grønne erter og adzuki er fine å spire i en hampspirebag. Hampspirebag er et naturmateriale og kjekk å ha med på tur. Hampspirebag er kjekt å ha på backpacker tur.’ Du følger prinsippet: Dip and hang’ Bløtlegger frø, skyller og fester spirebagen bak på sekken, eller du kan gjøre det samme på et hotellrom: ‘Dip & Hang’ bagen hvor du er.
Er mungbønner sunt?
Mungbønner er rikt på mange næringsstoffer. Det er et lett førdøyelig planteprotein ( 20%). Mungbønner inneholder alle de essensielle aminosyrene Spirene har et høyt innhold av vitamin A, B, C og E samt kalsium, jern, sink, kobber, natrium, magnesium, fosfor og kalium.
Vekt | 500 g |
---|---|
Dimensjoner | 26 × 16 × 8 cm |
Næringsinnhold | <h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske mungbønnespirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2> |