Tilbud!

Mungbønner økologisk 700 g

Opprinnelig pris var: kr 139,00.Nåværende pris er: kr 125,00.
Du sparer kr 14,00

Mungbønner, en av de enkleste bønnene å spire, med godt resultat. De er så spirevillige at de vokser ut av spirekassen. Sprø og gode spirer.

På lager

Om GEO økologiske mungbønner til spiring:

Å spire mungbønner er noe av det letteste å spire og det er kjempegodt.  Dette er den spiren vi sier alle kan begynne med. Mungbønner som spires kan spises allerede fra dag 2 og utover. Mungbønner er en mild spirebønne. Alt som spires blir letters tilgjengelig og lettere fordøyelig for kroppen.

Vi selger mungbønner i små og stoe poser. Kjøper du mungbønner som er ment for spiring får du renhetssjekkede frø. Vi sjekker alle våre spirefrø for bakterier, og det følger med et phytosertifikat ( sunnhetssertifikat) for alle frøsendinger vi importerer. Dette kreves av Mattilsynet i Norge.

Dette er mungbønne produkter vi selger:

Hvordan bruke mungbønner som er spiret?

Slik bruker vi mungbønner som vi spirer.Se på vedlagte bilder:

  • Det enkleste er å putte mungbønner i en salat. Det er en mild spire og alle liker den.
  • Spirede mungbønner er lett å drysse på toppen av en suppe. De er sprø og litt å bite i.
  • Spirede mungbønner veldig godt i wok retter
  • Putt spiredne mungbønner i en wraps sammen med andre pålegg
  • Bruk spirede mungbønner til taco, som er ekstra proteinrik grønnsak.

Mungbønner er så spirevillig at det kan spires på mange måter. Du kan spire det i et spireglass, i en spirekasse eller i en hampspirebag.Her forklarer vi deg hvordan du skal spire:

Hvordan spire mungbønner i spireglass og spirekasse?

  • Mungbønner må bløtlegges før de kan spires i spirekasse eller spireglass.
  • Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
  • En passelig mengde frø er ca. 2-3 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø.
  • Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
  • Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
  • Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
  • Fortsett å skylle 2 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
  • For mungbønner er spiretiden ca. 2-3 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap. Ikke la den få vokse for langt og få store blader. Stopp gjerne spiring på dag 5.
  • Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.

Alle grove frø som mungbønner, kikerter, linser, grønne erter og adzuki er fine å spire i en hampspirebag. Hampspirebag er et naturmateriale og kjekk å ha med på tur. Hampspirebag er kjekt å ha på backpacker tur.’ Du følger prinsippet: Dip and hang’ Bløtlegger frø, skyller og fester spirebagen bak på sekken, eller du kan gjøre det samme på et hotellrom: ‘Dip & Hang’ bagen hvor du er.

Er mungbønner sunt?

Mungbønner er rikt på mange næringsstoffer. Det er et lett førdøyelig planteprotein ( 20%).  Mungbønner inneholder alle de essensielle aminosyrene  Spirene har et høyt innhold av vitamin A, B, C og E samt kalsium, jern, sink, kobber, natrium, magnesium, fosfor og kalium.

 

 

Vekt 500 g
Dimensjoner 26 × 16 × 8 cm
Næringsinnhold

<h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske mungbønnespirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2>
<p><strong><span style=