Karse spirefrø økologisk 350 g
Opprinnelig pris var: kr 89,00.kr 80,00Nåværende pris er: kr 80,00.
Du sparer kr 9,00
Karse er lett å spire. Karsespirer er kjempegodt på smørbrød og i salat. Lær å plante karse av oss og tips til hvordan du bruker det. Ulike spiremikser.
På lager
Om karse spirefrø økologisk 350 g:
Karse er en av de letteste spirene å spire. Du kan så de hele året. Barn elsker å dyrke karse, for det er så lettvokst og de gror så fort. Karsefrøene liker lys og må holdes jevnt fuktige. Det er det viktigste å passe på.
Karse skal derfor stå et sted der det er lyst,og de må ha jevn fukt fra underlaget enten fra et papir, fra bomull eller at du sprayer de med vann i spirekassen og passer på at de er fuktige hver dag. Tørker frøene ut vil de ikke vokse.
Vi har ulike poser med karsefrø:
- Karsefrø i små poser og store poser som denne på 350 g dyrkes som spirer
- Brønnkarse økologisk som kan dyrkes på jord.
- Spiremiks med alfalfa, ruccula, karse og purre
Karse har en karakterisktisk pepperaktig,spennede smak.
Hvordan plante karse?
Karse kan sås på en skål , spire på bomull , så karse i en melkekartong eller i spire i en spirekasse. Dette gjør du:
- Bløtlegg 1-3 ts karsefrø i litt vann. La de ligge i vann i 5-10 minutter. Karse lager en slags gele rundt frøet.
- Fordel karsen utover underlaget f. eks en skål. Unngå at frøene ligger oppå hverandre. Det kan være fint bruke en slikkepott eller kniv til å spre det jevnt utover.
- Dekk gjerne til skålen med en asjett, så frøene ikke tørker ut de 2 første dagene.
- Dusj frøene 2 ganger om dagen med en liten sprayflaske med rent vann for å holde spirene fuktige.
- Etter ca. 2 dager med tildekking, kan du fjerne asjetten og la karsespirene stå i lyset. Da danner de klorofyll og blir grønne. Dyrker du i spirekasse er det lokk på kassen i hele spiretiden.
- Karse er ferdig etter ca 5-6 dager. Klipp karsen av og bruk det slik du ønsker.
- Når karsen er ferdig spiret, oppbevares den i kjøleskap. Holdbarheten er ca. 1 uke.
- La karsen være på underlaget og klipp av det du trenger hver dag.
Vi har egne spireskåler for karse og andre gelerende frø( linfrø, ruccula, chia). I tillegg selger vi egne karsespirekasser.
Hvor lang tid tar det å spire karse?
Det tar ca. 5-6 dager å dyrke karse. Du må passe på at de ikke tørker ut når de spirer og at frøene ikke ligger for mye oppå hverandre. Når karsen er ferdig klipper du av det du vil spise med en liten saks.
Hva brukes karse til?
Dette kan du bruke karse til:
- Karse er kjempegodt på smørbrød.
- I Danmark er det er en vanlig kombinasjon å spise karse til leverpostei.
- Karse kan drysses over salat. Det er spesielt godt med karse på vannmelonsalat.
- Karsespirer kan has inni tortillawraps eller grønnsakwraps.
- Klipp litt karse og dryss over en suppe eller en gryterett.
- Bruk oppklippet karse i en dip eller dressing
Nyttige tips når du dyrker karse spirefrø
- Karse vanner du bare når det ikke er fuktig. Du må se an. Det må ikke bli tørt, men heller ikke for vått.
- Ikke ha i for mye frø på skålen eller i spirekassen. Da gror de bare oppå hverandre og det gir et dårligere resultat.
- Karse spirer får veldig lodne røtter. Mange tror det er mugg, men det er det ikke, bare la spiringen fortsette. Røttene vil gå ned i jorden etterhvert eller feste seg i underlaget.
- Hvis du dyrker karse på bomull så pass på at bomullen er økologisk og ren.
Vekt | 440,0000 g |
---|---|
Dimensjoner | 26 × 16 × 8 cm |
Næringsinnhold | <h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske karse spirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2> |
Reviews
There are no reviews yet.