Linser økologisk til spiring 600 g
kr 113,00
Linser er lett å spire og de passer godt i salater og i supper. Spirene blir sprø og gode. Bland gjerne med spiret adzuki og erter til en bønnespiremiks.
På lager
Om GEO linser til spiring:
Brune linse spirer har et høyt innhold av protein (25 %) og mineraler (kalsium, jern, magnesium, kalium, selen, sink og natrium). Spirene er også veldig rike på enzymer og vitaminer.
Spirede linser er svært god på smak og kan brukes i salater og supper. Det er mye ferskere i smaken enn linser du kjøper på kartong. Linser spirer veldig fort.
Linser trives best i hampspirebag, spirekasse eller i spireglass.
Her forklarer vi deg hvordan du skal spire.
Hvordan spire linser i spireglass og spirekasse?
- Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
- Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
- En passelig mengde frø er ca. 2 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø.
- Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
- Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
- Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
- Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
- Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
- For linser er spiretiden ca. 2-3 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
- Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.
Hvordan spire i hampspirebag?
Alle grove frø som mungbønner, kikerter, linser, grønne erter og adzuki er fine å spire i en hampspirebag. Hampspirebag er et naturmateriale og kjekk å ha med på tur.
- Start med å sterilisere hampspirebagen i 5 minutter i kokende vann. Avkjøl den.
- Alle frø som skal spires må bløtlegges før de kan spire.
- Bløtlegg en passelig mengde bønner i vann i i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
- Hell de bløtlagte bønnene opp i hampspireposen. Skyll i friskt vann og heng så hampspirebagen opp på en på en knagg, og la vannet renne av.
- Fortsett å skylle 2-3 ganger om dagen. Dypp hampspirebagen ned i vann. La vannet renne ut. Heng bagen opp.
- Dette gjør du i 2-3 dager til du ser linsene få en liten hale. Da er de klare til å spises.
- Når du er spiret ferdig rens hampsirebagen for rester av frø.
Hvis hampspirebagen blir sur, steriliser den igjen i kokende vann. Gjør dette gjerne jevnlig.
Ta med deg hampsirebagen på tur: Dip & Hang:
Hampspirebag er kjekt å ha på backpacker tur.’ Du følger prinsippet: Dip and hang’ Bløtlegger frø, skyller og fester spirebagen bak på sekken , eller du kan gjøre det samme på et hotellrom: ‘Dip & Hang’ bagen hvor du er.
Vekt | 600,0000 g |
---|---|
Dimensjoner | 0,0000 × 0,0000 × 0,0000 cm |
Næringsinnhold | <h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske linser spiret er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2> |
Reviews
There are no reviews yet.