Linser økologisk til spiring 600 g
Opprinnelig pris var: kr 129,00.kr 113,00Nåværende pris er: kr 113,00.
Du sparer kr 16,00
Linser er lett å spire og de passer godt i salater og i supper. Spirene blir sprø og gode. Bland gjerne med spiret adzuki og erter til en bønnespiremiks.
På lager
Om GEO linser økologiske til spiring:
Linser er noe av det letteste å spire selv, og det er crispy og godt. Du kan spise de allerede etter 2-3 dager når de begynner å få en liten spirehale. Jo lenger du spirer de, desto lengre blir spiren og til slutt vil spiren få et lite, grønt blad. Se på vedlagte bilder av spirede linser
Hva er bra med linser som er spiret?
Spirede linser er mye ferskere i smaken enn linser du kjøper på kartong. De du kjøper på en hermetisert kartong, er kokt og ligger i lake, ofte med salt. Du trenger ikke avansert utstyr for å spire linser. Har du et Norgesglass og noen linser, er det bare å prøve. Les hvordan nedenfor i teksten.
Brune linser som er spiret har et høyt innhold av protein (25 %) og mineralene kalsium, jern, magnesium, kalium, selen, sink og natrium. Spirer er enzymrik mat og letter fordøyelsen. Disse vitaminene inneholder linser: A, B, C og E.
Hvordan bruke linser som er spiret i matretter
Spirede linser er svært god på smak og kan brukes som et plantebasert protein eller som en salatingrediens. Her er forslag til hvordan du kan bruke linser i mat:
- Lag en lekker salat og dryss spirede linser over
- Lag en suppe og drysse spirede linser over, som en sprø topping
- Lag linse hummus av spirede linser
- Putt linser i wraps
Slik spirer du linser:
Linser trives best i en spirekasse eller i spireglass. Her forklarer vi deg hvordan du skal spire. Har du ikke et spireglass, så bruker du et glass du har.
- Alle frø som skal spires må bløtlegges før de kan spire.
- Start med å bløtlegge noen ss frø i vann i et spireglass eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
- Hell av vannet av spirefrøene og skylles godt i kaldt vann.
- Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
- Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
- Fortsett å skylle 2 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
- For linser er spiretiden ca. 2-3 dager.
- Når kinse spirene er ferdige skyller du de i et dørslag, så de brune skallene flyter opp og ta vekk. Om noen er igjen gjør det ikke noe.
- Legg de i en boks i kjøleskapet.
- Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.
Alle grove frø som mungbønner, kikerter, linser, grønne erter og adzuki er fine å spire i en hampspirebag. Hampspirebag er et naturmateriale og kjekk å ha med på tur.
Vekt | 600,0000 g |
---|---|
Dimensjoner | 16 × 16 × 8 cm |
Næringsinnhold | <h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske linser spiret er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2> |
Reviews
There are no reviews yet.