Bukkehornkløver frø økologisk 300 g til spiring
Opprinnelig pris var: kr 99,00.kr 95,00Nåværende pris er: kr 95,00.
Du sparer kr 4,00
Bukkehornkløver er en varmende urt som virker nærende og styrkende. Spirene er kraftige og sprø. Lett å få til. Smaken er spicy karri aktig.
På lager
Om GEO bukkehornkløver frø økologisk til spiring:
DU kan spire bukkehornkløver. Dette er en spennende spire, fordi den har en karakteristisk, litt krydret smak. Derfor blir den spennende med bukkehornkløver i mat f. eks i en salat eller i en gryterett.
Den er lett å spire. Du kan spise den etter 2 dager eller 4-5 dager. Spiren vil etterhvert utvikle grønne blader.
Hva er bukkehorn kløver bra for?
Bukkehorn kløver har vært brukt som en medisinplante i mange tusen år. Den spiser tørrket, som malte frø eller som spirer. Det er mange helsefremmende effekter av bukkehornkløver: Det er mye stoff om dette på nettet.
- Bukkehornkløver er rikt på kalium, fosfor og kalsium.
- Bukkehornkløver er fordøyelsestimulerende, betennelseshemmende og blodrensende.
- Bukkehornkløver er en kraftig antioksidant
- Det er en god kilde til vitamin A, C og E.
- Fordelen ved å spise det som spirer er at du kan spise så mye du vil. Tørket bukkehornskløver må doseres.
- Protein innholdet er ca 30%
Bukkehorn kløver er Fenugreek på engelsk.
Hvordan dyrke bukkehornkløver frø i spireglass og spirekasse? ‘
Det lett å spire bukkehornkløver frø.
- Alle frø som skal spires i spirekasse eller spireglass må bløtlegges før de kan spire.
- Bløtlegg en passelig mengde frø i vann i spireglasset eller i en bolle. Ha på mye vann. Bløtleggingstiden er 8-12 timer, gjerne natten over.
- En passelig mengde frø er ca. 2-3 ss for et stort spireglass. Her får du etterhvert erfaring på hva som er passe mengde frø. kløver utvider seg veldig, så ikke ha i for mye frø når du spirer.
- Når bløtleggingstiden er over, helles vannet av spirefrøene og frøene skylles godt i kaldt vann. Skylling vil si å la vannet renne og skylle frøene veldig godt.
- Hvis du spirer i spirekasse skal spirene fordeles jevnt utover i en spirekasse på de ulike hyllene etter skyllingen. Hvis du spirer i et spireglass lar du frøene bare bli i glasset etter skyllingen, og setter lokket på og setter deretter spireglasset på hodet i risten.
- Frøene skal spire i romtemperatur på en skyggefull plass.
- Fortsett å skylle 2 ganger om dagen. Bruker du spirekasse skal du skylle en og en hylle i spirekassen. Bruker du spireglass skyller du gjennom risten i toppen av spireglasset. Dette gjør du hver dag, morgen og kveld, helt til spirene er ferdig dyrket.
- Sett frøene ut i lyset etter hvert når det kommer frem små blader i løpet av spiretiden. Da dannes klorofyllen i spirene.
- For bukkehornkløver er spiretiden ca. 2-5 dager. Når spirene er ferdige oppbevares de i kjøleskap.
- Holdbarheten er 1-2 uker i kjøleskap.
Hvordan bruke bukkehornkløver?
Bukkehornkløver kan brukes på mange måter. Her er hvordan vi bruker det:
- Bukkehornkløver spirer er fint å bruke i salat. Den gule fine fargen er lekker i salaten, smaken er spennende spicy, litt karriaktig.
- Vi bruker bukkehornkløver spirer i wok retter, og inni gryterretter gjerne indisk mat
- Du kan tørke spirene i en dehydrator, å få et spire bukkehornkløver pulver du kan drysse på mat.
- Det er enkelt å spise bare en neve bukkehornkløver spirer når du spiser frokost eller middag, hvis du detter det frem i en krukke.
Vekt | 500,0000 g |
---|---|
Dimensjoner | 26 × 16 × 8 cm |
Næringsinnhold | <h2><strong><span style="text-decoration: underline;"><span style="font-size: 12pt;">Økologiske bukkehornkløverspirer er rike på følgende næringsstoffer:</span></span></strong></h2> |