Vegansk Lasagne med Squash og Aubergine
Dette er en helt fantastisk god lasagne. Vegansk lasagne helt uten gluten, med squash, aubergin og mye godt!
Oppskrift på Vegansk Lasagne med Squash og Aubergine
For 4 personer.
Ingredienser til Tomatsaus
- 1 stk løk, hakket
- 2 stk gulrøtter, hakket
- 2 ts olivenolje ekstra virgin
- 2 ts timian, tørket
- 1 ts pepper
- 1 klype kajennepepper
- 0.5 ts Sana Bona Himalayasalt
Ingredienser til den Veganske Osten
- 2 dl solsikkefrø, finmalt
- 2 dl Sana Bona cashewnøtter naturell, finmalt
- 4 ss olivenolje ekstra virgin
- 3 dl vann
- 1 ts sitronsaft presset
- 1 stk grønnsakbuljongterning, eller 0,5 dl næringsgjær
- 1 ts revet sitronskall
- 4 stk hvitløksfedd
Oppskrift på Sopp/Aubergine Stuing
- 450 gr sopp, det du har, hakket
- 2 stk aubergin, hakket ca 750 g totalt
- 120 gr spinat, fersk, hakket
- 4 ss olivenolje el. til å steke med
Oppskrift på Basilikumpesto
- 1 stor plante fersk basilikum
- 1 dl Sana Bona mandler, hakket
- 1 ss presset sitron
- 2 ss vann
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 0.5 ts revet sitronskall
- 2 stk hvitløksfedd
- 0.5 ts Sana Bona rosa Himalayasalt
Oppskrift på Lasagne Plater av Squash
- 1.5 stk grønne squash
Slik lager du vegansk lasagne med Squash og Aubergine
Du starter med å lage alle 4 sausene.
Tomatsausen: Hakk løken i små biter, og fres den i en gryte, i ca 2. min. Skrell og hakk gulrøttene i små biter, før du har dem sammen med løken i gryten. La dette frese i 2 minutter. Ha i hvitløk, timian, pepper, og litt kajenne i gryta, før du rører godt rundt. Tilsett de hakkede tomatene og saltet. La sausen putre på svak varme i 15 minutter uten lokk.
Den veganske osten: Start med å male solsikkefrøene og cashewnøttene helt fint i en blender. Tilsett alle de øvrige ingrediensene, og mos alt til en ostemasse i blenderen.
Sopp/auberginfyllet: Hakk auberginene og sopp i små biter. Stek begge deler i en stekepanne, og tilsett hakket spinat som du vender inn, og steker videre i noen minutter.
Basilikum/mandelpesto: Hakk basilikum, og mandlene. Bland alle ingrediensene, og mos dette sammen med en stavmikser til en pesto.
Lag squash lasagne plater: Vask squashen, lag skiver av squashen, ved å høvle den på langs med en ostehøvel.
Lagdelingen: Lasagnen lager du ved å starte med å legge et lag tomatsaus i bunnen av formen, deretter dekker du laget med squashremser, la dem overlappe litt. Deretter tar du 1/3 av den veganske osten over, samt 1/3 av sopp/auberginfyllet over dette laget igjen. Legg på ett lag tomatsus, og fordel litt pesto over. Start på nytt med et lag squash osv. Når du har gjort dette 3 ganger avslutter du med tomatsaus. Fordel skiver med tomater over på toppen av lasagnen, som pynt. Dekk til formen med folie, eller lokk, og stek den i 180 grader C, i 30 minutter. Ta av folien, og stek den ytterliger ca. 25 minutter slik at den ser gyllen ut. La lasagnen stå å trekke i 10 minutter etter steking. Har du litt timian, eller pesto, kan du enkelt pynte med dette på toppen.
Tips: Isteden for squash som lasagneplater kan du bruke vanlige lasagne plater.