Spicy Wok med Peanøttsaus
En spennede, spicy wok, med peanøttsaus. Enkel rett å lage, som passer til både lunsj og middag.
Oppskrift på Spicy Wok med Peanøttsaus
For 3 porsjoner.
Ingredienser til Marinerte Kikerter
- 1 kaktong kikerter ferdig kokte
- 1 ss olivenolje
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts smoked paprika
- 1 ts Sana Bona rosa Himalaya salt
Grønnsaker til Woken
- 1 bunt pak choy
- 1 lite bukett brokkoli
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 stk gulrøtter, i strimler
- 1 stor bit rødkål
- risnudler, eller andre nudler etter ønske
Ingredienser til Sausen
- 3 ss peanøttsmør
- 4 ss tamarisaus
- 1 stk lime, saften
- 1 ss Sriracha (mild chillisaus)
- 1 ss Hoisin saus
- 2 ts hvitløkspulver
Slik lager du Spicy Wok med Peanøttsaus
Mariner kikertene i ca 20 min, på 200 grader, til de blir sprø.
Stek løk og hvitløk i kokosolje, til det blir blankt. Tilsett resten av grønnsakene, etter endt steking skal de fremdeles ha en tyggemotstand. Kok risnudlene i 1-2 min, før du lager sausen lages ved å riste alt i et glass, evt bruke blender. Bland nudlene med de wokede grønnsakene, og tilsett sausen, og strø kikertene over. Pynt med ferske urter etter ønske (persille, eller koriander).