Vegansk gryte med linser og gresskar

En vegansk gryte som er enkel å lage, og smaker utrolig godt på kalde dager! Laurbær og rosmarin gir en rund og komplementerende smak til gresskaret.
Oppskrift på Vegansk Gryte med linser og gresskar
For 4 personer.
- 2 ss Sana Bona økologisk kokosolje ekstra virgin
- 2 stk løk, hakket
- 3 stk gulrot, hakket
- 3 stk stangselleristilker, hakket
- 2 ss rosmarin, fersk evt. tørket krydder
- 1 klype laurbærblader
- 1 ts hvitløk, hakket
- 300 gr linser, tørre
- 1.2 ltr grønnsakbuljong
- 600 gr gresskar i biter, skrellet
- 1 håndfull bladpersille
- 2 ss rødvinseddik
Slik lager du vegansk gryte:
Fres løk, gulrot og stangselleri, og la det surre på svak varme. Tilsett rosmarin og laursbærblader, og etter noen minutter tilsetter du ett hakket hvitløksfedd. Alt skal bli mykt og glansfullt.
Hell tørre linser over grønnsakene, sammen med 1 liter grønnsakbuljong. Hvis du ikke har grønnsakbuljong ferdig, så bruk vann med en god buljiongterning fra helsekost. La det hele få småkoke, før du tilsetter biter av gresskar. Du kan gjerne ha i ulike farger av gresskar evt. squash, for å få et fint fargespill i suppen din. Etter at du har hatt gresskaret i suppen, fyller du evt. på litt mere vann, slik at alle grønnsakene er dekket med væske i gryten.
La hele gryten småkoke i 30-40 minutter. Server suppen med hakket bladpersille.