Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (5)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (12)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (10)
Grøt og Puddinger (19)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (21)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (11)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (25)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (15)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (108)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (65)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (27)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Thailandsk Løksuppe


Råvaregruppe: Supper og Vegetargryter
thailandsk loksuppe

Dette er en asiatisk inspirert løksuppe med kokosmelk, limeblader og koriander..Et godt alternativ til en vanlig løksuppe, som er rask å lage. 

Oppskrift på Thailandsk Løksuppe

For 8 personer.

  • 1 kg gul økologisk løk
  • 1 liter grønnsakkraft evt. kyllingkraft (bruk gjerne buljongterning)
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 rød chili, hakket
  • 1 tørt limeblad (krydder), eller 1 ts. hakkede limeblad
  • 1 håndfull koriander
  • 1 stk lime presset

Slik lager du Thailandsk Løksuppe 

Skjær opp løken, og la den surre på svak varme i litt kokosfett, slik at løken blir myk og transparent. Løken skal ikke bli brun. Deretter heller du over kraft, bruk f. eks 1 liter vann og 2 økologiske buljongterninger. Kok dette opp med løken, og la det surre på svak varme i 20 minutter. Tilsett deretter kokosmelk, gurkemeie, chili og limeblad. Småkok dette videre i 20 minutter. Tilslutt dekorerer du suppen med frisk koriander. Ved servering press over litt lime pr. porsjon.
Velg kokosmelk som ikke er fra konsentrat.