Thailandsk Løksuppe
Dette er en asiatisk inspirert løksuppe med kokosmelk, limeblader og koriander..Et godt alternativ til en vanlig løksuppe, som er rask å lage.
Oppskrift på Thailandsk Løksuppe
For 8 personer.
- 1 kg gul økologisk løk
- 1 liter grønnsakkraft evt. kyllingkraft (bruk gjerne buljongterning)
- 2 dl kokosmelk
- 2 ts gurkemeie
- 1 rød chili, hakket
- 1 tørt limeblad (krydder), eller 1 ts. hakkede limeblad
- 1 håndfull koriander
- 1 stk lime presset
Slik lager du Thailandsk Løksuppe
Skjær opp løken, og la den surre på svak varme i litt kokosfett, slik at løken blir myk og transparent. Løken skal ikke bli brun. Deretter heller du over kraft, bruk f. eks 1 liter vann og 2 økologiske buljongterninger. Kok dette opp med løken, og la det surre på svak varme i 20 minutter. Tilsett deretter kokosmelk, gurkemeie, chili og limeblad. Småkok dette videre i 20 minutter. Tilslutt dekorerer du suppen med frisk koriander. Ved servering press over litt lime pr. porsjon.
Velg kokosmelk som ikke er fra konsentrat.