Høstgryte med bønner, fennikel og aubergin
En rund og varmende høstgryte, som passer til alle anledninger. Helt uten melk og gluten.
Oppskrift på Høstgryte med Røde Bønner
For 4-6 porsjoner
- 1 stk løk, delt i biter/skiver
- 6 stk hvitløk, i biter
- 1 stk sellerirot, i biter
- 2 stk fennikel, i skiver
- 1 stk aubergin, i biter
- 2 stk paprika i skiver
- 2 ss Sana Bona Kokosolje x-vrigin
- 1 liter vann
- 2 dl rødvin( eller vann)
- 4 ss grønnsakbuljongpulver
- 4 ss tomatpure
- 2 ts paprikapulver
- 2 ts koriandder, tørket krydder
- 2 ts tabasko dråper
- 1 kartong røde bønner, kokte
- 1 stk sitron, presset
- 1 ss honning
- 2 ss tamarisaus
- 0.5 ts pepper
Slik lager du Høstgryten:
Skjær opp løk og hvitløk. Del opp sellerirot i biter. Del opp fennikel i skiver. Skjær paprika i ringer som du deler i to. Del opp aubergine i biter. Fres løk, hvitløk og sellerirot i kokosolje. Ha i de øvrige grønnsakene. Vend inn alle grønnsakene, og la det surre i 8 min. Tilsett vann, buljongpulver, rødvin (evt. erstattet med vann), krydder, tomatpure og tabasko. La alt koke en kort stund, før du tilsetter røde bønner (ferdig kokte), sitronsaft, tamari og honning. La alt kokes litt og blandes før det serveres.
Tips: Lag gjerne denne suppen dagen før. Dette er en stor porsjon.