Brenneslesuppe med Gulrot og Pastinakk
En varmende brenneslesuppe, med gulrot og pastinakk. Suppen er helt uten melk og gluten.
Oppskrift på Brenneslesuppe med Gulrot og Pastinakk
For 4 personer.
Ingredienser til Brenneslesuppe med Gulrot og Pastinakk
- 2 liter brennesle
- 1 liter vann
- 1.5 dl gulrot
- 1.5 dl pastinakk
- 1 dl sellerirot
- 1.5 dl purre
- 2 ts grønnsakbuljong, eller en grønnsakbuljongterning
- 1 ss Sana Bona økologisk kokosolje ekstra virgin
- 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
- 1 klype pepper
Slik lager du Brenneslesuppe med Gulrot og Pastinakk
Plukk et par liter med unge brennesleskudd, og skyll dem godt i flere runder med kaldt vann. Kok dem i én liter vann i noen minutter, til bladene faller sammen. Hell av vannet, men spar på dette da det skal tilsettes suppen senere. Ha brenneslen i blenderen (eller finhakk den).
Frisk opp suppen med oppskåret gulrot, pastinakk, selleri og purre, som surres i smør, eller kokosolje. Bland kokevannet fra brenneslen, de stekte grønnsakene og brenneslen i blenderen, og mos alt sammen til en glatt suppe. La suppen koke sammen i noen minutter.