Vegansk Plommekake Glutenfri
Lyst på en skikkelig god plommekake? Lag denne deilige kaken med smaken av kanel, kardemomme og syrlige plommer.
Oppskrift på veganske plommekake glutenfri
For 1 kake
- 150 g havegryn, males i blender
- 50 gr Sana Bona mandelmel
- 100 g Sana Bona bokhvetemel fullkorn
- 75-100 g Sana Bona kokosukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1/2 ts kardemomme
- 4,5 ss linfrø+ 4 ss vann svelles sammen, før det blandes inn
- 1 ts natron+ 2 ts limesaft/sitronsaft, mikses før det blandes inn
- 4 dl plantemelk ( havremelk, mandelmelk ell)
- 1 dl Sana Bona kokosolje, smeltet
- 600-800 plommer, delt i 2, og blandet med 4 ss Sana Bona kokosukker, litt kanel og litt kardemomme
- 3 ss hakkede Sana Bona økologiske mandler
Slik lager du kaken:
Sett linfrø og vann til å svelle, mens du finner frem alle de tørre ingrediensene. Bland natron og sitronsaft.( Det vil bruse, da aktiveres natronen). Rør sammen alle de tørre ingrediensene, og tilsett bløtlagte linfrø og natronmiksen. Ha i kokosolje og plantemelk. Rør alt til en deg. Kle en kakeform ( 28 cm) med bakepapir. Hell i deigen. Ha i masse plommer på kaken. Dryss på hakkede mandler og evt litt kokosirup eller lønnesirup. Stekes på varmluft i 180 grader C i 30 min eller på 200 grader C i 35 min..