Glutenfri Pepperkaker med Kokossirup
Dette er en alternativ oppskrift på pepperkaker bakt med glutenfritt mel. Vanlig hvitt sukker og sirup, er byttet ut med kokossirup, eller yaconsirup.
Oppskrift på Glutenfri Pepperkaker med Kokossirup
1 porsjon/deig
- 75 gr meierismør
- 2 dl agave
- 1 dl yaconsirup, eller Sana Bona kokosirup økologisk
- 1 dl vann
- 1 ss kanel
- 1 ss ingefær
- 1 ss nellik
- 0.5 ss natron
- 200 gr jyttemel
- 200 gr boghvetemel
- 2 ts fiberhusk
Slik lager du Glutenfri Pepperkaker med Kokossirup
Smøret smeltes, tilsett agave og yacon, og pisk videre. Tilsett vann, og pisk dette inn. Til slutt tilsetter du krydderene, og sikter inn melet. Bruk miksmasteren, og lag en jevn deig. Form pepperkakene etter ønske. Stekes på 175 grader, i ca. 8 minutter.
Kakene smaker bedre jo lenger de står. Oppbevar kakene i en kakeboks.