Brownies med Aubergine og Mandelmel
En spennende, kjempegod brownies med aubergin, mørk sjokolade og mandelmel. Rask og lett å lage.
Oppskrift på brownies med aubergin og mandelmel
For 1 porsjon ca 15 biter
- 1 stk aubergin, skrellet og delt i biter
- 150 g mørk sjokolade 70%
- 60 gr Sana Bona kokosolje økologisk, smeltet
- 1/2 ts Sana Bona rosa Himalayasalt
- 6 myke dadler, i biter
- 9 ss (80 g) Sana Bona mandelmel økologisk( eller malte mandler)
- 1 ts bakepulver
- 3 egg
Slik lager browniesen:
Skrell auberginen, del den i terninger. Stek terningene myke i ca 12 minutter. Legg mørk sjokolade og kokosolje i vannbad til det er smeltet. Bland den smeltede sjokolademassen med aubergin og rosa Himalayasalt. Hakk dadlene i biter. Bland alt dette sammen og mos det til en jevn masse med en stavmikser eller en kjøkkenmaskin. Kjøl deigen litt ned. Pisk eggene, Tilsett egg og bakepulver. Bland alt godt. Kle en liten form med bakepapir. Stek kaken i 25 minutter på 170 grader C midt i ovnen.
Oppbevares i kjøleskap.