Raw Ostekake med Gresskar, Ingefær og Muskat
En annerledes ostekake med gresskar, ingefær og muskat. Denne paien er spicy, og passer bra til høsten.
Oppskrift på Raw Ostekake med Gresskar, Ingefær og Muskat
For 1 kake.
Ingredienser bunnen:
- 4 dl pekannøtter, eller Sana Bona økologiske valnøtter
- 1 dl (ca 10 stk) dadler
- 0.5 dl Sana Bona kokosmasse
Ingredienser til fyllet:
- 3 dl Sana Bona økologiske cashewnøtter
- 5 dl revet gresskarkjøtt
- 6 ss Sana Bona rå kokosolje
- 3 ss presset sitronsaft
- 2 dl rå agave, eller honning
- 2 ts kanel
- 1 ts revet muskat
- 1 ts revet ingefær
- 0.5 ts vaniljepulver/vaniljestang
- 10 stk valnøtter til pynt.
Slik lager du Raw Ostekake:
Paibunnen:
Mos nøttene godt i en blender/kjøkkenmaskin, og tilsett rå kokosmasse og dadler. Dadlene bløtlegges noen timer før de moses inn, hvis de er kjøpt helt tørre. La alt moses til en paideig. Fordel deigen i en paiform (26 cm) som du prikker i bunnen, og setter kjølig.
Fyllet:
Gresskarkjøttet rives for hånd på et rivjern. Mos cashewnøttene i en blender, tilsett gresskarkjøttet, smeltet kokosolje, agave, sitronsaft og krydder. Alt skal moses til en jevn masse. Bruk gjerne stavmikser først, deretter en blender. Hell fyllet over paiskallet, og sett den i kjøleskapet i minimum 2 timer før servering. Pynt med pekannøtter, eller valnøtter.
Hvis du vil ha en ekstra høy kake, så lag 1,5 porsjon av fyllet.