Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (5)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (12)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (10)
Grøt og Puddinger (19)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (21)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (11)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (25)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (15)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (108)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (65)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (27)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Mandelmelk med Spicy Karamell


Råvaregruppe: Oppskrifter på nøttemelk
Kategori/tema: Himalaya salt, Mandler
mandelmelk

Oppskrift på hjemmelaget mandelmelk krydret med kanel, mesquite og litt kajenne. Den minner om spicy karamell. Bruk den over müsli, i smoothie eller i kaffedrkkene dine. Har du ikke mesquitepilver bruker du kakao. Mandel melk er lett å lage selv.

Oppskrift på Mandelmelk med Spicy Karamell

For 2 personer.

Slik lager du hjemmelaget mandelmelk

4 dl vann og 2 dl mandler bløtlegges en natt, og moses sammen i en kraftig blender f.eks. Vitamix Blender. Deretter skal væsken siles gjennom f.eks.en Sana Bona nøttemelkspose. Ta vare på mandelmassen som blir igjen i nøttemelksposen etter silingen. Denne massen kan brukes til å lage nøtteost, eller brukes i kakebunner og kjeks. Hell mandelmelken tilbake i blenderen. Tilsett kanel, mesquite, rosiner, kajenne, og litt salt. Mos alt kraftig i 1/2-1 minutt. Melken holder 3 dager i kjøleskap.