Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Desserter (14)
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (3)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfri Pannekaker (11)
Glutenfrie Rundstykker (7)
Glutenfritt Brød (9)
Grøt og Puddinger (17)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Juice (10)
Konfekt og Rå Sjokolade (20)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Nøttemelk (5)
Rå kaker (23)
Salater (10)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothiebowls (4)
Smoothies (22)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (13)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (106)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (63)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (25)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Valnøtter (21)

Mandelmelk med Spicy Karamell


Råvaregruppe: Nøttemelk
Kategori/tema: Himalaya salt, Mandler
mandelmelk

Denne mandelmelken er krydret med kanel, mesquite og litt kajenne. Den minner om spicy karamell. bruk den over müsli, i smoothie eller i kaffedrkkene dine.

Oppskrift på Mandelmelk med Spicy Karamell

For 2 personer.

Slik lager du mandelmelken:

4 dl vann og 2 dl mandler bløtlegges en natt, og moses sammen i en kraftig blender f.eks. Vitamix Blender. Deretter skal væsken siles gjennom f.eks.en Sana Bona nøttemelkspose. Ta vare på mandelmassen som blir igjen i nøttemelksposen etter silingen. Denne massen kan brukes til å lage nøtteost, eller brukes i kakebunner og kjeks.

Hell mandelmelken tilbake i blenderen. Tilsett kanel, mesquite, rosiner, kajenne, og litt salt. Mos alt kraftig i 1/2-1 minutt. Melken holder 3 dager i kjøleskap.