Hasselnøttmelk med Kakaosmak
Hasselnøttmelk kan lages med rå kakao, eller carob pulver. Carob fungerer som kakaoerstatning. Nøttemelk kan helles over müsli, eller drikkes som en drikk. Den kan også brukes som en basis for smoothie.
Oppskrift på Hasselnøttmelk med Kakaosmak
For 2 porsjoner.
- 4 dl vann
- 2 dl Sana Bona hasselnøtter økolgisk
- 3 ss rått Sana Bona kakaopulver økologisk, eller carob
- 1 ss honning
- 2 ts malt muskat
- 1 klype Sana Bona Rosa Himalayasalt
Slik lager du hasselnøttmelken
4 dl vann og 2 dl hasselnøtter, bløtlegges en natt og moses sammen i en kraftig blender f.eks. Sana Bona Vitamix blendere. Siles deretter gjennom f.eks.en Sana Bona nøttemelkspose. Ta vare på nøttemassen som blir igjen i nøttemelksposen etter silingen. Denne kan brukes til å lage nøtteost, eller i kakebunner og kjeks.
Hasselnøttmelken helles deretter tilbake i blenderen. Tilsett rå kakao, eller carob, og de øvrige ingrediensene. Mos det hele i 1/2-1 minutt.
Melken holder 3 dager i kjøleskap.