Hjemmelaget Havrekjeks med Aprikoser
Dette er en havrekjeks som kan erstatte en kake, brukes på tur eller være til frokost. Spis de som de er eller ta pålegg på.
Oppskrift på Hjemmelagde Havrekjeks
2-3 brett i Excalibur dehydrator ( det blir ca. 30 kjeks)
- 6 dl havregryn (bløtlegges)
- 250 gr økologiske aprikoser (bløtlegges)
- 6 dl havregryn (tørre)
- 2 dl Sana Bona mandler økologiske, hakkede
- 1 dl Sana Bona rå kakaonibs økologisk
- 1 dl Sana Bona Tibet gojibær
- 1.5 dl rosiner
- 1 dl solsikkefrø
- 0.5 dl gresskarkjerner
Slik lager du Havrekjeks
Bløtlegg havregryn i 1 døgn, skift gjerne vann for å fjerne overskuddsstivelse. Økologiske aprikoser bløtlegges i 1 døgn. Ta vare på vannet hvis du trenger litt væske. Havegryn og aprikoser moses i en blender, bruk gjerne litt av vannet fra de bløtlagte aprikosene hvis det blir vanskelig å mose det hele sammen til en jevn masse. Legg massen i en bolle og tilsett deretter det du vil fylle kjeksene med, f. eks. nøtter, rosiner, frø, og tørkede bær. Bland alt sammen med en sleiv til en deig.
Form deigen til runde kjeks med en skje, i ønsket størrelse. Plasser dem på et Paraflexx bakeunderlag i Excalibur dehydratoren. Press kjeksen litt flat. Den må ikke bli så høy, slik at du ikke får inn brettene i dehydratoren. Havrekjeksen tørkes ved 57 grader, i 12-15 timer. Det er lurt å snu kjeksene underveis, slik at de tørker jevnt, også på undersiden.
Kjeksen er ferdig når den er litt myk inni. Da er den best. Oppbevares kjølig.