Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (5)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (12)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (10)
Grøt og Puddinger (19)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (21)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (11)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (25)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (15)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (108)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (65)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (27)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Hjemmelaget Havrekjeks med Aprikoser


Råvaregruppe: Fruktruller og Snacks
Kategori/tema: Goji bær, Mandler, Rå kakaonibs
hjemmelagde havrekjeks med aprikoser

Dette er en havrekjeks som kan erstatte en kake, brukes på tur eller være til frokost. Spis de som de er eller ta pålegg på. 

Oppskrift på Hjemmelagde Havrekjeks

2-3 brett i Excalibur dehydrator ( det blir ca. 30 kjeks)

Slik lager du Havrekjeks

Bløtlegg havregryn i 1 døgn, skift gjerne vann for å fjerne overskuddsstivelse. Økologiske aprikoser bløtlegges i 1 døgn. Ta vare på vannet hvis du trenger litt væske. Havegryn og aprikoser moses i en blender, bruk gjerne litt av vannet fra de bløtlagte aprikosene hvis det blir vanskelig å mose det hele sammen til en jevn masse. Legg massen i en bolle og tilsett deretter det du vil fylle kjeksene med, f. eks. nøtter, rosiner, frø, og tørkede bær. Bland alt sammen med en sleiv til en deig.

Form deigen til runde kjeks med en skje, i ønsket størrelse. Plasser dem på et Paraflexx bakeunderlag i Excalibur dehydratoren. Press kjeksen litt flat. Den må ikke bli så høy, slik at du ikke får inn brettene i dehydratoren. Havrekjeksen tørkes ved 57 grader, i 12-15 timer. Det er lurt å snu kjeksene underveis, slik at de tørker jevnt, også på undersiden.  

Kjeksen er ferdig når den er litt myk inni. Da er den best. Oppbevares kjølig.