Grønnsakchips mange varianter
Du kan lage dine egne grønnsakchips. Ett sunnere alternativ til potetgull, helt uten tilsetningsstoffer.
Oppskrift på Grønnsakchips tørket i dehydrator
For mange brett i Excalibur dehydrator
Liste på grønnsaker du kan tørke i dehydrator
- 2 stk squash
- 6 stk tomater
- 2 stk søtpotet
- 4 stk grønnkålblader, store
- 1 stk rotselleriknoll
- 2 stk rødbeter
Slik gjør lager du Grønnsakchips
Squash, tomater og søtpotet:
Skjær opp squash, tomater og søtpotet i så tynne skiver som mulig. Pensle grønnsakflakene med olje. Legge grønnsakene rett på brettene i dehydratoren. Krydre med Himalayasalt eller urtesalt.
Grønnkål:
Grønnkålblader skylles godt. Den grove stilken skal fjernes, og deretter skal du rive grønnkålen i mindre stykker. Ha olje og urtekrydder i en bolle. Masser grønnkålbladene med oljemiksturen.
Grønnsakbitene tørkes på 42 grader i dehydratoren. Dette tar fra 4-10 timer. Følg med, og ta ut chipsen etterhvert som chipsene tørker ferdig. Når grønnsakchipsene er ferdige, vil de være sprø.
Grønnsakchips lagres best, kjølig i kakebokser.