Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (5)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (12)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (10)
Grøt og Puddinger (19)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (21)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (11)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (25)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (15)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (108)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (65)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (27)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Grønnsakchips mange varianter


Råvaregruppe: Fruktruller og Snacks
torket gronnsak chips

Du kan lage dine egne grønnsakchips. Ett sunnere alternativ til potetgull, helt uten tilsetningsstoffer. 

Oppskrift på Grønnsakchips tørket i dehydrator

For mange brett i Excalibur dehydrator

Liste på grønnsaker du kan tørke i dehydrator 

  • 2 stk squash
  • 6 stk tomater
  • 2 stk søtpotet
  • 4 stk grønnkålblader, store
  • 1 stk rotselleriknoll
  • 2 stk rødbeter

Slik gjør lager du Grønnsakchips

Squash, tomater og søtpotet:
Skjær opp squash, tomater og søtpotet i så tynne skiver som mulig. Pensle grønnsakflakene med olje. Legge grønnsakene rett på brettene i dehydratoren. Krydre med Himalayasalt eller urtesalt.

Grønnkål:
Grønnkålblader skylles godt. Den grove stilken skal fjernes, og deretter skal du rive grønnkålen i mindre stykker. Ha olje og urtekrydder i en bolle. Masser grønnkålbladene med oljemiksturen.

Grønnsakbitene tørkes på 42 grader i dehydratoren. Dette tar fra 4-10 timer. Følg med, og ta ut chipsen etterhvert som chipsene tørker ferdig. Når grønnsakchipsene er ferdige, vil de være sprø.

Grønnsakchips lagres best, kjølig i kakebokser.