Gresskar kan også brukes til å lage gode gresskarchips. De beholder den fine gule fargen og blir fristende, gode, salte chips om du drysser litt havsalt på dem. På bildet vises eplechips og gresskar chips.
Oppskrift på Gresskarchips og Eplechips
For 1-2 brett i Excalibur dehydrator
Slik lager du gresskarchips og eplechips
Skrell gresskaret, og fjern innholdet. Del gresskaret i små skiver, som chips. Legg bitene på brettet i dehydratoren, og pensle dem med litt olje. Dryss over havsalt.
Vask eplene, og skjær dem i tynne skiver. Dryss over kanel. Legg skivene på et brett i dehydratoren. Tørk chipsen i 8 timer på 52 grader, eller 41 grader (raw food). Skal du bruke stekeoven, stekes de i 15 min. på ca. 120 grader.
Fordelen ved å tørke i en dehydrator er at næringsinnholdet bevares bedre ved tørking på 40-50 grader, sammenliknet med steking på 120 grader.