Energibarer med Aprikos og Dadler
Barn og voksne elsker disse seige energibarene. Masse energi, og god smak! Veldig enkelt å lage selv. Søtet med honning eller liknende.
Oppskrift på Aprikos og Daddel Energibarer
- 100 g dadler, uten sten,myke
- 100 g aprikoser, bløtlagt
- 1 ss honning, eller rå agave
- 200 gr Sana Bona øko mandler
- 1 ss rått vaniljepulver
- 100 g havregryn, glutenfrie
- 100 g Sana Bona øko kokosmasse
- 50 g gresskarkjerner
- 100 gr Sana Bona Tibet gojibær, eller rosiner
- 0.25 ts Sana Bona rosa Himalaya salt
Slik lager du Energibarer med Aprikos og Dadler
Lag en mos av bløtlagte aprikoser, myke dadler, vanilje og søtning i en food prosessor. Dette skal bli en slags pure. Grovhakk mandler i en kjøkkenmaskin, og tilsett havregryn, kokosmasse, gresskarkjerner og gojibær. Pulser et par ganger med foodprosessoren slik at du får en grovhakked blanding. Den grovhakkede blandingen skal så blandes med aprikospureen.
Fordel massen, og form til en firkantet form ca 20 cm*20 cm. Tørkes på paraflex i dehydratoren i ca 12 timer. Snu hele massen underveis. Massen skal deretter rutes opp i passende barer.
Oppbevares i tett boks i kjøleskap i ca 2 uker. Kan også fryses.
Hvis du ikke har dehydrator, kan du steke de på lav varme, da må dampen slippes ut under steketiden.