Dette valnøtt knekkebrødet er laget av grønnsaker, nøtter og frø. Ingrediensene er most og tørket i en dehydrator. Brødet holder i flere måneder fordi vannet fjernes ved dehydreringen.
Oppskrift på Valnøtt Knekkebrød
Oppskruft til 1 brett i Excalibur dehydrator ( 25 knekkebrød).
- 2.5 ss linfrø, bløtlegges minimum 3 timer
- 2.5 dl valnøtter, bløtlegges minimum 3 timer
- 1 stk squash
- 8 stk soltørkede tomater
- 1 håndfull, fersk koriander
- 2 ss x-virgin olivenolje
- 1 klype Himalayasalt
- 2 ss vann (hvis det blir for tungt for maskinen og mose det hele)
Slik lager du Valnøtt knekkebrød i dehydrator
Alle grønnsakene kuttes i biter, og moses i en blender, eller kjøkkenmaskin. Spre deretter massen på Paraflexx bakeunderlag, på ristene i dehydratoren. Rut opp den flytende massen, slik at når det er tørt kan du enkelt brekke brødet i passende biter.
Tørkes i dehydratoren på 41-57 grader celsius, i ca 24-36 timer. Kjenn på brødet om det fortsatt er fuktig etter 24 timer. Mot slutten av tørketiden vender du alle brettene med brødene, slik at de lettere tørker på begge sider.
Siden vannet er fjernet i brødet er brødet holdbart i ukevis. Brødet inneholder nøtter, og skal derfor oppbevares kjølig. Det kan også fryses.
Oppskriften er nok til ett brett i dehydratoren. Brødet er alternativ til vanlig brød, som er nøytralt i smaken, og passer derfor til ulike pålegg. Det kan brukes som kjeks til ost, eller som sunne kanapeer.