Solsikkekjeks med Ingefær og Kajennepepper
Dette er en solsikkekjeks med mye smak. Kjeksen er tilberedt i dehydratoren. Inneholder ikke linfrø.
Oppskrift på Solsikkekjeks med Ingefær og Kajennepepper
For 1 brett i dehydrator
Ingredienser til Solsikkekjeks med Ingefær og Kajennepepper
- 6 dl solsikkefrø
- 2 ts presset hvitløk
- 1 ts revet ingefær
- 0.5 ts kajennepepper
- 1 håndfull fersk dill
- 1 tommelfinger størrelse, revet ingefær
Slik lager du Solsikkekjeks i dehydrator
Legg solsikkefrøene i vann i 12 timer. Deretter skal de skylles godt, og vannet helles av. Mos solsikkefrøene med en stavmikser/kjøkkenmaskin, eller blender, sammen med presset hvitløk, revet ingefær og kajennepepper.
Bre massen utover et Paraflexx bakeunderlag. Bruk gjerne hendene, og press det jevnt utover. Avslutt med å fordele massen jevnt over med en kniv. Strø fersk dill over brødmassen, og rut det opp med en pizzarulle i 25 biter. Tørk kjeksen på 48 grader, i 20 timer, til brødet er helt tørt. Snu massen underveis.
Oppskriften er nok til 1 brett i dehydratoren. Andre smakstilsetninger kan være uskallede sesamfø, eller paprika.