Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (5)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (12)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (10)
Grøt og Puddinger (19)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (21)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (11)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (25)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (15)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (108)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (65)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (27)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Solsikkekjeks med Ingefær og Kajennepepper


Råvaregruppe: Brød og Wraps
Solsikkekjeks med ingefaer og kajenne

Dette er en solsikkekjeks med mye smak. Kjeksen er tilberedt i dehydratoren. Inneholder ikke linfrø.

Oppskrift på Solsikkekjeks med Ingefær og Kajennepepper

For 1 brett i dehydrator

Ingredienser til Solsikkekjeks med Ingefær og Kajennepepper

  • 6 dl solsikkefrø
  • 2 ts presset hvitløk
  • 1 ts revet ingefær
  • 0.5 ts kajennepepper
  • 1 håndfull fersk dill
  • 1 tommelfinger størrelse, revet ingefær

Slik lager du Solsikkekjeks i dehydrator

Legg solsikkefrøene i vann i 12 timer. Deretter skal de skylles godt, og vannet helles av. Mos solsikkefrøene med en stavmikser/kjøkkenmaskin, eller blender, sammen med presset hvitløk, revet ingefær og kajennepepper.

Bre massen utover et Paraflexx bakeunderlag. Bruk gjerne hendene, og press det jevnt utover. Avslutt med å fordele massen jevnt over med en kniv. Strø fersk dill over brødmassen, og rut det opp med en pizzarulle i 25 biter. Tørk kjeksen på 48 grader, i 20 timer, til brødet er helt tørt. Snu massen underveis.

Oppskriften er nok til 1 brett i dehydratoren. Andre smakstilsetninger kan være uskallede sesamfø, eller paprika.