Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (6)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (13)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (9)
Grøt og Puddinger (19)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (20)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (10)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (23)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (15)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (106)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (63)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (25)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Meksikansk Brød med Mais og Paprika


Råvaregruppe: Brød og Wraps
Kategori/tema: Himalaya salt
Meksikansk brod med mais og paprika

Vi kaller det meksikansk brød laget av grønnsaker, frø og olje. Ingrediensene er most og tørket i en dehydrator. Brødet holder i flere måneder, fordi vannet fjernes ved dehydreringen.

Oppskrift på Meksikansk Brød i Dehydrator

For 2 brett i Excalibur dehydrator ( 50 knekkebrød)

  • 2.5 ss linfrø, bløtlagt i min 3 timer
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1.5 stk boks økologisk mais (de små boksene)
  • 0.5 stk vårløk, eller purre, hakket
  • 1 dl squash, hakket
  • 1 klype kajennepepper
  • 1 ss presset limesaft
  • 2 ss x-virgin olivenolje
  • 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt

Slik lager du Meksikansk Brød i dehydrator

Alle grønnsakene kuttes i biter, og moses i en blender, eller kjøkkenmaskin. Spre det utover paraflexx bakeark på ristene i dehydratoren. Rut opp den flytende massen, slik at når det er tørt kan du enkelt brekke opp brødet. Strø over solsikkefrø, eller annen ønsket topping.

Brødet tørkes i dehydratoren på 41 grader celsius, i ca 24 timer. Mot slutten av tørketiden vender du alle brettene med brødene, slik at de lettere tørker på begge sider.

Siden vannet er fjernet i brødet, er brødet holdbart i ukevis. Det kan oppbevares på benken i et tett glass.

Brødet er alternativ til vanlig brød, og fungerer også fint som ett næringsrikt alternativ til chips. Det kan brukes som kjeks til ost, eller som sunne kanapeer.