Mandelbrød Provence laget i Dehydrator
Dette brødet har fantastisk mye smak! Brødet er bare basert på grønnsaker, frukt, nøtter og frø. Ingrediensene er most og tørket i dehydrator. Mandelbrød provence har mye smak!
Oppskrift på Mandelbrød Provence Knekkebrød i Dehydrator
For 2-3 brett i Excalibur dehydrator (50-75 knekkebrød)
- 6 dl malte Sana Bona mandler økologisk / Sana Bona mandelmel økologisk
- 2 dl malte linfrø
- 3 stk små skrelled squash, delt i biter
- 3 dl (ca 2 stk) epler, skrellede, og delt i biter
- 25 stk soltørkede tomater, delt i mindre biter
- 1.5 dl x-virgin olivenolje
- 3 ss presset sitronsaft
- 1 ts Sana Bona rosa Himalayasalt
- 1.5 ts provencekrydder, etter smak
Slik lager du Mandelbrød Provence knekkebrød
Start med å male mandlene og linfrøene hver for seg. Deretter moser du alle de andre ingrediensene, og tilsetter de malte mandlene. Ta hele massen ut av blenderen, og tilsett linfrøene.
Del massen i to, og mos det på ny i blenderen. Fordel dette på 2-3 brett i dehydrator ovnen. Hvert brett bør dekkes med et paraflex bakeunderlag, eller bakepapir slik at det er lett å ta av brødene etterpå. Riss inn et mønster i massen, slik at du enkelt kan knekke brødet i ønskede former etter endt tørketid.
Sett dehydratoren på 41-52 grader Celsius. Etter ca 8 timer, eller når brødet er tørt, skal brødene vendes og stekes på undersiden. Tørk deretter brødene i ca 4-7 timer. Brødene kan oppbevares i kjøleskap, eller fryses.