Dette er grønn wrap laget av grønnsaker, nøtter og frø. Supert til matpakke, lunsjmat, eller som et alternativ til tortilla wraps av hvete. Grønne wraps kan f.eks. brukes til tacos. Slike wraps lages i en Excalibur dehydrator.
Oppskrift på Grønne wraps av Tomat og Agurk
2 brett i
Excalibur dehydrator:
- 1 agurk, i biter
- 4 tomater
- 0.5 stor grønn squash, i biter
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 0.5 ny gul løk
- 2 ss presset sitron
- 6 ss linfrø bløtlagt i 1-3 timer
- litt Sana Bona rosa Himalayasalt
Slik lager du Grønne wraps i dehydrator
Mos alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, eller blender, til en flytende masse. Fordel massen på 2-3 brett i dehydratoren. Bruk
Paraflexx bakeunderlag til dehydrator.
Sett temperaturen på 41 grader, i 7-9 timer. Disse tørker fortere enn dehydrert brød, da de er tynnere enn vanlig dehydrert brød. Etter endt tørketid skal wrapsene skjæres opp i passende stykker. Dette gjøres enkelt ved for eksempel bruk av en pizza rulle.
Hvis lefsen har blitt tørket for lenge, så legg den i ett vått kjøkkenhåndkle. Den vil også mykne på benken eller når du legger de i en stabel inni en boks.
Fyll grønnsakswrapsen med ønsket fyll.