Oppskriftfilter
Valgte tema filtre
Velg tema
Dressinger og dip (9)
Energikuler og energibarer (12)
Glutenfri Granola (1)
Glutenfri Knekkebrød (6)
Glutenfri Muffins (9)
Glutenfrie Pannekaker (13)
Glutenfrie Rundstykker (9)
Glutenfritt Brød (9)
Grøt og Puddinger (18)
Hjemmelaget Hudpleie (1)
Konfekt og Rå Sjokolade (20)
Mat Laget i Dehydrator (48)
Beef Jerky og Turmat (2)
Brød og Wraps (18)
Fruktruller og Snacks (24)
Hjemmelaget Yoghurt og Musli (4)
Oppskrift på desserter (14)
Oppskrift på salater (10)
Oppskrifter på hjemmelaget juice (10)
Oppskrifter på nøttemelk (5)
Oppskrifter på Rå kaker (23)
Sana Bona Favorittkaker (12)
Smoothie oppskrifter (22)
Smoothiebowls (4)
Supper og Vegetargryter (14)
Vegetarisk Julemat (2)
Vegetarmiddager (15)
Valgte stikkord filtre
Velg stikkord
Bipollen (4)
Bønnepasta (2)
Cashewnøtter (34)
Chiafrø (17)
energikuler (1)
Excalibur Dehydrator (1)
Finsk Quinoa (8)
Goji bær (17)
Hamp (4)
Hampfrø (17)
Hampmel (2)
Hampolje (5)
Hampprotein (6)
Hasselnøtter (13)
Himalaya salt (106)
Hjemmelagde supper (1)
Kakaosmør (20)
Kokos (6)
Kokosflak (10)
Kokosmasse (33)
Kokosmel (5)
Kokosolje (63)
Kokossirup (50)
Kokossukker (7)
Mandelmel (25)
Mandelolje (1)
Mandelsmør rått (4)
Mandler (43)
Nøtter (1)
Olje (1)
Oppskrifter (1)
proteinkuler (1)
proteinsnacks (1)
Quinoaflak (2)
Quinoamel (4)
Quinoaprodukter (9)
Rå kakao (4)
Rå kakaonibs (17)
Rått kakaopulver (45)
Smoothie (23)
Superhonning (1)
Trine Grung (1)
Valnøtter (21)

Spicy Brød med Rotgrønnsaker


Råvaregruppe: Brød og Wraps, Glutenfri Knekkebrød
Kategori/tema: Himalaya salt
Spicy brod med rotgronnsaker og rosiner

Dette er et dehydrert brød med rotgrønnsaker som er spicy, men rosinene demper og gir brødet en kjempegod smak. Brødet kan tørkes halvtørt, og fungere som hamburgerbrød, eller tørkes helt tørt til knekkebrød.

Oppskrift på Spicy Brød med Rotgrønnsaker og Rosiner

2 brett i Excalibur dehydrator
  • 7 dl vann
  • 7 dl linfrø, malt
  • 3 gulrøtter
  • 2 stilker stangselleri
  • 4 hvitløksbåter
  • 0.5 gul løk
  • 1 fersk rød chilli1 ts Sana Bona Rosa Himalayasalt
  • 1.5 dl økol. rosiner

Slik lager du brød med rotgrønnsaker:

Mal linfrøene i en blender, eller kaffekværn, og ha dem over i en bolle. Hakk gulrot, stangselleri, hvitløk, løk og chilli, i passe store biter. Tilsett vann, rosiner og rosa Himalaya salt. Mos alt sammen til en grønnsakmasse. Grønnsaksmassen skal deretter blandes sammen med linfrøene. Bruk en stavmikser, eller kjøkkenmaskin, for å blande alt sammen til en deig. Tilsett mer vann hvis massen blir for tykk. Bre massen utover 2-3 brett i dehydratoren, og rut opp med en pizzarullekniv der du ønsker å brekke brødet etter endt tørketid. For tørkeprossessen sett dehydratoren på 41 grader, i ca. 15 timer avhengig av hvor mykt du vil ha brødet. Snu brødene underveis i tørketiden.