Rett i Koppen laget i dehydrator

Du kan tørke alle ingrediensene til en 'Rett i koppen' suppe i en Excalibur dehydrator. Resultatet blir en aroma på suppen, som er helt unik og ulik den suppen du finner i butikkhyllene.
Oppskrift på Rett i Koppen suppe
For 2 personer.
- 4 stk gulrøtter
- 2 stk søtpoteter
- 1 stk stor sellerirot
- 1 stk purre
- 1 stk brokkoli
- 1 stk persillerot
- 1 stk blomkål
- 3 stk persillekvister
- 10 stk sopp, om du ønsker det
Slik lager du Rett i Koppen suppe
Hakk alle de rå grønnsakene i småbiter, og fordel bitene utover i en dehydrator. De rå grønnsakene legges rett på risten, og tørkes over natten i en dehydrator på ca. 41- 52 grader. Alt kan oppbevares på glass i tørket tilstand.
Hvis du vil ha i kjøttbiter i suppen, skjærer du det rå kjøttet i små biter, salter det godt, eller marinerer det i en marinade i 4-6 timer i kjøleskapet før tørking. Bland f. eks tamari/soya saus, hvitløk og chilli i en marinade.
Kjøttbitene tørkes på ristene i dehydratoren på samme måte som grønnsakene, i ca. 8 timer på 68 grader. Kjøttet kan også stekes/kokes før tørking. Alt fett må være skåret bort. Fettrikt kjøtt kan ikke brukes. Kjøttbiter oppbevares helst kjølig etter tørking.
Når suppen skal spises, tilfører du kokt vann, eventuelt litt fløte.