Rå Marsipan med Mandelmel
En rask måte å lage nydelige marsipankuler uten melis og tilsetningsstoffer. Rå marsipan med mandelmel kan du rulle i ulike toppings, eller trekke de med rå sjokolade.
Oppskrift på Rå Marsipan med Mandelmel
ca 15 kuler
Ingredienser
- 4 dl Sana Bona mandelmel økologisk, fullfett
- 2 ss Sana Bona kakaosmør økologisk, smeltet
- 1.5 ts Sana Bona kokosolje ekstra virgin økologisk, smeltet
- 2 ss Sana Bona kokossirup økologisk, eller annen søtning
- 0.5 ts rått vaniljepulver
Sjokoladetrekket til Marsipanen
- 2 dl Sana Bona rått kakaopulver økologisk
- 2 dl Sana Bona kakaosmør økologisk, smeltet
- 4 ss Sana Bona kokossirup økologisk
- 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
Pynt til Marsipankulene
- 2 ss hakkede pistasjenøtter, hakkede mandler, en hasselnøtt en valnøtt, eller hakkede gojibær.
Slik lager du Rå marsipan med mandelmel
Bland mandelmelet med søtning, smeltet kakaosmør, kokosolje, og litt rått vaniljepulver. Kna deigen godt sammen til en sammenhengene masse. Lag marsipankuler som du legger i fryseren, mens du lager sjokoladetrekket.
Lag sjokoladetrekket ved å smelte kakaosmør i vannbad. Tilsett rått kakaopulver, søtning og rosa salt. Røres godt. Slipp de halvfrosne kulene ned i den avkjølte sjokoladen. Kulene kan så rulles i ønsket topping. Forslag: hakkede pistasjenøtter, hakkede mandler, en hasselnøtt som topp, en valnøtt, eller hakkede gojibær.