Hjemmelagede Marsipanstenger
Hjemmelagde marsipanstenger smaker utrolig godt. De har en ekte smak av mandler. En av våre favirittoppskrifter!
Oppskrift på Hjemmelagde Marsipanstenger
For 12 stk.
Ingredienser til marsipanen:
- 3 dl Sana Bona mandler økologiske, finmalt
- 0.5 ts ekte vaniljepulver eller litt vaniljestang
- 3 ss rå honning eller Sana Bona kokossirup økologisk
- 2 ss Sana Bona rått kakaosmør økologisk, smeltet
- 1.5 ts rå økologisk Sana Bona kokosolje x-virgin, smeltet
Ingredienser til sjokoladetrekket:
- 1 dl Sana Bona rått kakaosmør økologisk, smeltet
- 1 dl Sana Bona rått kakaopulver økologisk
- 2 ss agave, Sana Bona kokossirup økologisk , eller honning
- 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt, fint
Slik lager du hjemmelagde marsipanstenger:
Mandelmassen:
Smelt kakaosmøret i vannbad. Mal mandler i en blender eller kværn. Bland kakaosmør, malte mandler, søtning, vaniljepulver og litt kokosfett i en bolle. Rull marsipanmassen til små marsipanstenger. Legg marsipanstengene i fryseren til senere.
Sjokoladetrekket:
Smelt kakaosmør i vannbad. Tilsett rått kakaopulver,søtning og litt rosa salt. Rør godt.
Ta opp marsipanstengene fra fryseren. Dypp marsipanstengene ned i den mørke sjokoladen når den er litt stiv. For å få passende tykkelse på sjokoladetrekket på stengene, dyppes de to ganger i sjokoladen. Plasser marsipanstengene på et bakepapir, og legg de tilbake i fryseren til de skal spises.