Lag dette saftige, gylne glutenfrie gresskarbrødet av Halloween gresskaret! Brødet er helt uten gluten og melk. Bakt med proteinrikt mandelmel, og masse velduftende krydder.
Oppskrift på Gresskarbrød glutenfritt
1 stk
Slik lager du Glutenfritt Gresskarbrød
Bland mandelmel, salt, bakepulver og krydder i en kjøkkenmaskin, og tilsett deretter gresskar, honning og egg. La kjøkkenmaskinen gå i 2 minutter, før du heller massen i en liten brødform.
Brødet stekes på 180 grader i 35-45 minutter, til fargen er gyllen, før det skal kjøles i 1 time. Squash er ett fint alternativ som kan brukes istedenfor gresskar i denne oppskriften. På bildet er brødet laget i dobbel porsjon, der alle ingrediensene er doblet med unntak av søtningen. På bildet er det laget dobbelt porsjon.
Hvordan bake gresskar:
Det er best å bake gresskaret før du bruker det oransje kjøttet til brød, muffins, pai osv. Start med å vaske gresskaret, før det deles i 2. Deretter skal du rense de to halvdelene for gresskarkjerner, før du legger gresskarene på ett stekebrett med snittflaten vendt ned. Deretter skal du helle vann i bunnen av formen med gresskarene, til en høyde på ca en halv cm. Gresskaret skal så bakes på 180 grader i 45-60 minutter, avhengig av størrelsen på gresskaret. Det bakte gresskaret holder seg fint i kjøleskapet i 4 dager.