Hjemmelaget Muslibar
En utrolig god hjmmelaget muslibar eller turbar som passer som mellommåltid, snacks, skolemat, påsketur etc.
Oppskrift på Hjemmelaget Muslibar
For 15 stk
- 100 gr gresskarkjerner
- 100 gr Sana Bona mandler økologisk
- 70 gr linfrø
- 5 ss Sana Bona rå økologisk kokosolje x-virgin
- 6 stk dadler, helst Medjoldadler
- 4 stk eggehviter
- 150 gr Sana Bona cashewnøtter økologisk
- 100 gr rosiner (gule og svarte)
- 50 gr Sana Bona Tibet gojibær
- 1 klype Sana Bona rosa Himalayasalt
- 25 gr pistasjnøtter eller Sana Bona hasselnøtter økologisk
- 25 gr Sana Bona kokosflak naturell økologisk
Slik lager du Hjemmelaget Muslibar
Fjern stenene i dadlene, og legg dem i varmt vann i 10 minutter. Sett på ovnen på 180 grader. Rist mandlene i ca. 7 minutter, og snu nøttene underveis. Mal linfrø og mandler i en kjøkkenmaskin, til en finmalt blanding. Til denne finmalte blandingen tilsetter du de bløtlagte dadlene (uten vannet). Bland deretter inn eggehviter og kokosolje, før du blander alt godt sammen med en sleiv.
Resten av råvarene skal kuttes i små biter ved hjelp av en blender, f.eks. Vitamix blender, før dette også blandes sammen med restene av ingrediensene i bollen. Massen skal fordeles som en firkant på et bakepapir ca. 1 cm tykk, og stekes på 175 grader i ca. 15-17 minutter. Skjær opp i passende müslibarer, og stek de ytterligere i ca. 7-8 min.